Ministrul Justiţiei, despre o posibilă OUG pentru modificarea Codurilor: Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, luni, întrebat despre o posibilă Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Codurilor penale, că nu ştie nimic pentru că a fost plecat din Bucureşti câteva zile. "Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde", a spus Toader.

25 iun. 2018, 05:23
Ministrul Justiţiei, despre o posibilă OUG pentru modificarea Codurilor: Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere

Tudorel Toader a fost întrebat, luni dimineaţă, despre o posibilă Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea Codurilor penale. „Cine a făcut această vorbire?”, a fost reacţia ministrului Justiţiei, potrivit news.ro.

După ce jurnaliştii au invocat declaraţiile de vineri ale liderului PSD, Liviu Dragnea, ministrul Justiţiei a spus că el a fost plecat din Bucureşti.

„Tot dumneavoastră vă aduceţi aminte că de 4-5 zile nu am fost în Bucureşti. Voi vedea ce lucrări sunt la minister”, a afirmat Tudorel Toader.

La insistenţele jurnaliştilor, care au întrebat dacă a dat aviz unei astfel de ordonanţe, ministrul Justiţiei a răspuns: „De patru-cinci zile nu sunt în Bucureşti. Nu a făcut nimeni cu mine o astfel de dezbatere. Dacă voi fi solicitat, atunci voi răspunde”.

În spaţiul public au apărut informaţii privind intenţia Guvernului de a emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codrului penal şi a Codului de procedură penală, după modelul Ordonanţei 13, în urma declaraţiilor făcute vineri de către liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a avut vineri seară prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat la instanţa supremă a fost „o execuţie în masă”. „A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea”, a susţinut Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

Citește și: Dragnea, prima reacţie după sentinţa ÎCCJ: „A fost o execuţie în masă, nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Ponta”