Dragnea, prima reacţie după sentinţa ÎCCJ: "A fost o execuţie în masă, nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Ponta"

Publicat: Vineri, 22 Iunie 2018 19:06 // Actualizat: Vineri, 22 Iunie 2018 22:06 // Sursa: romaniatv.net

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oemani ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că rămâne în fruntea PSD şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis în şedinţa de vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Dragnea a spus că a fost unanimitate pentru susţinerea sa în Comitetul Executiv.

”Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (al Camerei Deputaţilor - n.r.) pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri - stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îândeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabuilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş - au spus ei - ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult”, a relatat Dragnea.

Iar el le-a spus colegilor: ”Nu am nicio ezitare. Am spus în faţa Congresului, am spus-o şi in faţa a sute de mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt, am ştiut că atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată - pentru că acel miting i-a speriat foarte tare Mi-am dat seama că acel miting va contribui al condamnarea mea. (...) Eu le-am spus că obiectivele mele rămân aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdorobit. Şi va fi zdrobit”.

”Îmi cer iertare acum în faţa dvs şi în faţa celor care ne privesc miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic şi alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege (...), toate sunt atacate, toate sunt retrimise. (...) Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea nu a răspuns niciunei întrebări a jurnaliştilor."CExN al PSD a decis susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României", se arată într-un document oficial adoptat la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de patru ore şi care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea "tuturor demersurilor legale şi constituţionale" pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia.

"Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale; utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român", sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.

Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept. 

loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Inalta Curtea Liviu Dragnea PSD sentinta Liviu Dragnea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 10:40
Răspunde | Votează email 0 email
cristian
www.clinicpro.ro transplant de par # estetica
23 iun 10:08
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
IN PURGATORIUL IN CARE TRAIM DACA MUNCIM IN CONDITII FRUMOASE SUNTEM SANATOSI SI AVEM VIETI DE FAMILIE FRUMOASE SI LINISTITE VIATA POATE FI FRUMOASA ASA CU DIVERSE PROBLEME SI NECAZURI:
23 iun 08:28
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SE UITA UNUL IN PALMA CA AVEA O CUREA E PALMACHIA SE CRED CU RESTAURANT GRECESC VASILIS ALTUL SE CREDE TURC CU AZIL ASHLA INSEAMNA IUBESE-O IN SPATE-LALA ;ZUZU E SORA MARICELEI ANTJE CARE E SOTIA LUI CRISTI SUSANU NEPOTUL E BOGDAN FATA E CU ALEX SI O CHEAMA CRISTINA ANDREEA IAR VERISOARA E ANA E CU BOGDAN TOATE CASATORITE NOU CU COPII:
23 iun 07:59
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
NU TB NICI SA ARDA SOARELE TOT NICI SA PLOUA TORENTIAL: DACA NU TAIAU PADURILE SI PLOUA CAND TB NU MUREA NIMENI NICI DIN CAUZA CALDURILOR SI NICI NU SE FACEAU INUNDATII:
23 iun 01:42
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SI-A SCHIMBAT VOCEA DNUL LAURENTIU CAND A FOST BICIUIT CA SA SEMENE CU A MEA NUMAI CA A VBIT NEINTELIGIBIL:
22 iun 23:15
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
ICA VN DR SI MA INTREABA DACA AM SCURGERI CA ASTA INSEAMNA CA-MI CURGE NASUL SI CA-S BOGDAN MARTIN SI CA IA MASURI:AM VENIT IN ORA DE URGENTA M-A INTREBAT DACA-S TIMPUL SI SA IA MASURI CA DACA MI-AM FACUT TERMEN SINGURA:AM PLANIFICAT TIMPUL ADICA EU: PROBABIL MA CONSIDERA SI PE MN TOT EXTRATERESTRU DIN XFILES:
22 iun 23:08
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
O REPTILA NU A AJUTAT NICIODATA PE NIMENI:CAND FACEA SEMNELE ALEA CU PUPUP CA MA PUPA EI NU TE PUPUA EI DUPA CE AI FOST INJECTAT CU CURELE LE DA COMANDA SA TE SIMTI PUPAT;DAU DURERI DE CAP CA SUNT DEMONICE::::SI ASA SE INTAMPLA PUPATUL UMAN LA DISTANTA:
22 iun 21:55
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
MULTUMESC DOMNULUI MARIUS CA A PUTUT SA MA PUPE CA MA DUREA CAPUL:
22 iun 21:52
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DACA DOMNUL ITALIAN ARE OPTSPREZECE CASE SI DOUAZECI SI DOUA DE APARTAMENTE LE ARE CA A MUNCIT PTR ELE SI PTR EL NU CA SA LE DEA SOTIEI CAND SE INSOARA:ASEARA::MMMM:::MMMM:::DAM:::::DAM::::::IE :::IN::::IE :::IN:::::::SI VRAJ VRAJ VRAJ::::INAUNTRU:::::::::::STEVE ERA CU ANTONIA LA GINECOLOG SI CU DOMINIC PLINI DE COSURI SI RANI PE FATA- MACHEN SIE GUT:::::TREABA:::DE ASTA LUCREAZA ECHIPELE ASA DE BN:::::::::
22 iun 21:45
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SE UITA SOTUL LA CARIERA; LA COMPORTAMENT;LA COPII; LA ASPECT;LA PERSONALITATE;LA GANDIRE;LA RELATIILE CU PRIETENII SI SOCIALE; CU RUDELE; DACA AI CULTURA;DACA ESTI GOSPODINA;LA ROLUL IN SOCIETATE-LA TOATE-E F GREU SA TE ALEAGA DE SOTIE;NEVASTA SAU FEMEIE;SUFLET PERECHE; IUBITA OFICIALA; DACA II ESTI CA O MAMA SAU CA O SORA ETC:
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.7834
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H