Dragnea, prima reacţie după sentinţa ÎCCJ: „A fost o execuţie în masă, nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Ponta”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă". "A trebuit să fie condamnaţi nouă oemani ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

RomaniaTV.net
22 iun. 2018, 16:06
Dragnea, prima reacţie după sentinţa ÎCCJ: „A fost o execuţie în masă, nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Ponta”

Liviu Dragnea a anunţat, vineri, că rămâne în fruntea PSD şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă. Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis în şedinţa de vineri să îl susţină în continuare pe preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Dragnea a spus că a fost unanimitate pentru susţinerea sa în Comitetul Executiv.

”Am avut discuţie în CEx cu cele două mandate, de preşedinte PSD şi preşedinte (al Camerei Deputaţilor – n.r.) pe masă, în mod simbolic. Fiecare coleg şi-a exprimat liber părerea şi susţinerea şi mi-au cerut în unanimitate să nu am o abordare personală a acestei situaţii, pentru că mai importante decât mine sunt câteva lucruri – stabilitatea ţării, stabilitatea guvernării, îândeplinirea fiecărei prevederi din programul de guvernare, care a început să producă efecte pozitive şi va produce în continuare, dar şi stabuilitatea partidului, pentru că riscul este uriaş – au spus ei – ca PSD să se destructureze. De asemenea, au spus că nu putem să ezităm în a duce la capăt lupta pe care am început-o şi anume pe de o parte de normalizare a legilor justiţiei şi a codurilor penale, iar pe de altă parte de destructurare a acestui sistem ocult”, a relatat Dragnea.

Iar el le-a spus colegilor: ”Nu am nicio ezitare. Am spus în faţa Congresului, am spus-o şi in faţa a sute de mii de oameni la miting că am de gând să merg până la capăt, am ştiut că atunci când am organizat mitingul că acea manifestare va mări presiunea pe completul de judecată – pentru că acel miting i-a speriat foarte tare Mi-am dat seama că acel miting va contribui al condamnarea mea. (…) Eu le-am spus că obiectivele mele rămân aceleaşi: programul de guvernare să fie pus în practică şi va fi pus, iar statul paralel, aşa cum îl numim noi, să fie zdorobit. Şi va fi zdrobit”.

”Îmi cer iertare acum în faţa dvs şi în faţa celor care ne privesc miilor de români care unii stau în puşcărie pe un articol neconstituţional, alţii sunt târâţi în tribunale pe baza aceluiaşi articol sovietic şi alţii sunt târâţi pe la DNA şi mai sunt şi alte mii sau zeci de mii care nici măcar nu ştiu că au dosar. Îmi cer iertare pentru că s-a lungit atât de mult elaborarea Codului Penal. Probabil că n-o să mă ierte. Maniera pe care noi am avut-o, pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corectă în Parlament s-a dovedit că a fost una greşită, pentru că în Parlament nu se poate vorbi de adoptarea în procedură normală, dezbateri, adoptare şi promulgare. Orice lege (…), toate sunt atacate, toate sunt retrimise. (…) Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea nu a răspuns niciunei întrebări a jurnaliştilor.

„CExN al PSD a decis susţinerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în toate funcţiile politice deţinute de acesta, la conducerea partidului şi la conducerea Camerei Deputaţilor din Parlamentul României”, se arată într-un document oficial adoptat la finalul unei şedinţe care a durat mai bine de patru ore şi care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Conducerea PSD a mai decis susţinerea Guvernului condus de prim-ministrul Viorica Dăncilă, pentru continuarea şi accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare, precum şi realizarea „tuturor demersurilor legale şi constituţionale” pentru finalizarea şi accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile Justiţiei şi a Codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, a Curţii Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene şi în conformitate cu standardele în această materie ale Comisiei de la Veneţia.

„Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor şi procedurilor legale şi parlamentare pentru denunţarea abuzurilor din Justiţie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale; utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorităţii Curţii Constituţionale, astfel încât deciziile definitive şi obligatorii ale acestei instanţe supreme să fie respectate şi puse în executare de către toate autorităţile statului român”, sunt alte decizii luate de CExN, potrivit documentului oficial.

Între argumentele CExN se află faptul că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizării programului de guvernare şi principalul factor de stabilitate al guvernării şi al majorităţii parlamentare, precum şi respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi dispoziţiile în această materie din directivele europene, din deciziile CEDO şi ale Curţii Constituţionale, care statuează acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democraţiei şi ale statului de drept.