Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc: Premierul nu mi-a cerut demisia VIDEO

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţie, a declarat, miercuri, la plecarea de la CSM, că până în momentul de faţă premierul Victor Ponta nu i-a cerut demisia, dar că în cazul în care se va constata că nu şi-a îndeplinit îndatoririle, este gata să plece din fruntea ministerului. Reacţia ministrului Cazanciuc vine după ce în presă a apărut informaţia că mai mulţi social-democraţi ar fi cerut schimbarea lui de la conducerea Ministerului Justiţiei. 

RomaniaTV.net
10 iun. 2015, 08:59
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc: Premierul nu mi-a cerut demisia VIDEO

Întrebat dacă i s-a cerut demisia şi dacă ia în calcul retragerea de la conducerea Ministerului Justiţiei, Robert Cazanciuc a răspuns că „oficial” premierul nu i-a cerut demisia până în momentul de faţă, că el crede că şi-a îndeplinit mandatul, iar dacă evaluarea arată altfel el este „gata să plece”.

„Oficial nu mi s-a cerut demisia din partea premierului. Dacă mandatul meu de ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial acum patru zile. Şi anume de a avea un raport de ţară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creşterea încrederii în Justiţie, dacă ministrul Cazanciu a făcut ceea ce legea îi permite să facă, această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern. Dacă ea nu corespunde mandatului iniţial evident că sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit. NU am avut o asemenea dicsuţie cu premierul până în momentul de faţă”, a spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a vorbit şi despre faptul că lideri al PNL au cerut demiterea sa din cauza declarațiilor sale prin care le atrage atenția liberalilor că riscă sancțiuni penale în cazul unor „manifestări politice ilegale”.

„A fost un apel la raţiune şi la respectarea legii. Asta a fost mesajul. Dacă cineva l-a înţeles altfel, atunci cred că este de rea credinţă”, a spus Cazanciuc.

Recent, Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, le atragea atenția liderilor PNL că organizarea de „manifestări politice ilegale” în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală după ce Vasile Blaga i-a cerut demisia premierului Victor Ponta și a anunțat că vineri, în ziua dezbaterii moțiunii de cenzură, va fi organizat un lanț uman în jurul Palatului Parlamentului.

În replică la „apelul” ministrului, deputatul liberal Mihai Voicu a declarat că Robert Cazanciuc ar trebui îndepărtat din funcție, din cauza declarațiilor sale „absolut inacceptabile” prin care le atrage atenția liberalilor că riscă sancțiuni penale în cazul unor „manifestări politice ilegale”.