Ministrul Justiţiei a trimis la CSM propunerile pentru şefi ai marilor Parchete

Publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 08:35 // Actualizat: Miercuri, 22 Ianuarie 2020 12:22 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii, pentru validare, propunerile pentru funcţia de procuror general al României, dar şi pentru funcţiile de procurori şefi ai DNA şi DIICOT. După validare, propunerile ar urma să fie transmise preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţie.

Ministrul Justiţiei a anunţat, marţi, că Gabriela Scutea este propunerea sa pentru funcţia de procuror general al României. Pentru funcţia de procuror şef al DNA este propus Crin Bologa, în timp ce pentru şefia DIICOT a fost propusă Giorgiana Hosu, actualul procuror şef interimar al Direcţiei. 

Cătălin Predoiu a precizat că a ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă şi că s-a ferit de experimente.

"Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente", a declarat Predoiu.

Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

"Voi înainta propunerile către CSM - Secţia de procurori în vederea avizării în termenul anunţat iniţial de Ministerul Justiţiei, respectiv mâine, 22 ianuarie", a spus Predoiu.

Selecţia s-a făcut în condiţiile prevăzute de Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM procuror general procuror sef DIICOT procuror şef DNA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H