Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prima reacţie după refuzul lui Kovesi de fi audiată la Comisia de anchetă a alegerilor

Tudorel Toader analizează răspunsul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a trimis Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, prin care refuza să se prezinte la audieri. Ministrul Justiţiei a precizat că va raporta conţinutul la obligaţiile care îi revin.

14 iun. 2017, 08:03
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prima reacţie după refuzul lui Kovesi de fi audiată la Comisia de anchetă a alegerilor

„Vreau să citesc şi eu adresa primită, răspunsul pe care l-a dat, voi raporta conţinutul răspunsului la obligaţiile care îi revin. După ce fac această evaluare, mă voi exprima”, a declarat Tudorel Toader pentru Mediafax.

Precizarea ministrului vine după ce procurorul şef al DNA a refuzat să se prezinte în faţa comisiei de anchetă a alegerilor din 2009.

„La data de 27 mai 2007, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că ‘procurorii nu pot fi citaţi si obligaţi să se prezinte în calitate de martori în faţa comisiilor parlamentare, deoarece, conform normelor constituţionale fac parte din autoritatea judecătoarească’. Prin decizia nr. 317 din 13 aprilie 2006 şi decizia nr. 45 din 17 mai 1994, Curtea Constituţională a României a decis că dispoziţiile din regulamentele interne ale Senatului sau ale Camerei Deputaţilor care prevăd obligativitate persoanelor citate de a se prezenta la comisia de anchetă sunt neconstituţionale. Faţă de aceste aspecte vă comunic faptul că nu mă voi prezenta în data de 14 iunie 2017 la şedinta comisie de anchetă”, se arată în scrisoarea trimisă de Laura Codruţa Kovesi comisiei parlamentare.


loading...