Ministrul Mediului afirmă că în depozitul cuprins de incendiu la Ploieşti se aflau deşeuri medicale pentru care nu exista autorizaţie

Publicat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 17:41 // Actualizat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 17:41 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat vineri că în incinta depozitului de la periferia municipiului Ploieşti cuprins, duminică, de un incendiu care a ars până miercuri după-amiază erau depozitate nu numai mase plastice, ci şi deşeuri medicale pentru care nu exista aviz de mediu. Ministrul cere anchetă rapidă a poliţiei şi spune că nu crede în astfel de întâmplări.

"Nu a venit şi nu a făcut nicun fel de cerere către Agenţia locală de Protecţia Mediului pentru revizuirea autorizaţiei şi care a constatat că au depus şi alte deşeuri decât cele pe care le aveau în autorizaţia iniţială şi nu-mi este frică să spun, erau chiar şi deşeuri medicale care nu aveau ce să caute în locul acesta", a afirmat Graţiela Gavrilescu, referindu-se la depozitul care a ars în cartierul Mimiu, de la periferia din zona de sud a Ploieştiului, potrivit News.ro.

Gavrilescu a precizat că se aşteaptă ca Poliţia şi alte instituţii care colaborează cu Ministerul Mediului să facă "o anchetă rapidă" în acest caz.

Ministrul Mediului a spus că nu crede că acest incendiu este o întâmplare.

"Eu de felul eu nu cred în întâmplări, dovadă şi atunci cînd m-am dus la Măldăreşti şi am spus că nu cred în întâmplări şi că cred că cineva a făcut-o intenţionat, lucru care s-a şi adeverit, şi nu numai în cazul Măldăreştiului, dar şi la Cluj şi în alte părţi unde aşa, vezi Doamne, chipurile se autoaprinde aşa, dintr-o dată, unde nici măcar nu există o temperatură mare care să determine autoaprinderea unor astfel de deşeuri care sunt depuse în centrele respective", a explicat Gavrilescu.

Incendiul la depozitul de mase plastice deţinut de firma Urban-ICIM a izbucnit duminică după-amiază, fiind stins după trei zile.

ISU Prahova a anunţat că, după lichidarea incendiului, s-a stabilit că focul a distrus aproximativ 5.300 tone de materiale plastice şi solide sub formă de baloţi, deşeuri provenind de la componente auto, uleiuri uzate, materiale textile, deşeuri medicale, precum şi două autoutilitare.

Totodată, pompierii au stabilit drept sursă probabilă a incendiului "flacăra", iar împrejurarea determinantă este reprezentată de utilizarea "focului deschis în spaţii închise".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7564
RON
27 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H