Ministrul Mediului, Cristiana Palmer: Un rezultat favorabil al Conferinţei ONU, adoptarea unui nou acord internaţional

Ministrul Mediului, Cristiana Palmer, prezentă la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice, de la Paris, a declarat că un rezultat favorabil al reuniunii de la Paris ar fi adoptarea unui nou acord internaţional, obligatoriu.

30 nov. 2015, 17:51
Ministrul Mediului, Cristiana Palmer: Un rezultat favorabil al Conferinţei ONU, adoptarea unui nou acord internaţional

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Cristiana Paşca Palmer, participă, luni, la Paris, la deschiderea lucrărilor celei de-a XXI-a Conferinţe a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice.

Citeşte şi: Iohannis: SCHIMBĂRILE climatice sunt o AMENINŢARE MAJORĂ. Dacă nu acţionăm acum, IMPACTUL va deveni NEGESTIONABIL

Palmer face parte din delegaţia României condusă de preşedintele Klaus Iohannis. La deschiderea COP 21 iau parte şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări.

După participarea la deschiderea conferinţei, ministrul român al Mediului va reveni la Paris, în perioada 6 – 13 decembrie, la lucrările segmentului de nivel înalt. Este estimat ca deciziile cele mai importante să fie luate în această perioadă, scrie Mediafax.

România susţine, ca obiectiv principal la această conferinţă, atingerea ţintei de 2 grade Celsius. Considerăm că un rezultat favorabil al COP21 trebuie să includă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice. Este de preferat ca acesta să se regăsească sub forma unui protocol la UNFCCC, cu valoare legală obligatorie”, a declarat ministrul Cristiana Paşca Palmer.

Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC), semnată în 1992 la Rio de Janeiro, reprezintă instrumentul fundamental pentru gestionarea acestei problematici. A fost ratificată de 195 de state – părţi.