Ministrul Mediului, despre schimbările climatice: „Trăim într-un moment în care se văd, se simt şi se întâmplă”

Schimbările climatice se simt, se văd și se întâmplă în jurul nostru, iar asta nu de ieri, de azi, ci de o lungă perioadă de timp, a afirmat, joi, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer, în cadrul unui eveniment organizat la Ambasada Franței în România.
Iulian Tudor
03 dec. 2015, 12:12
Ministrul Mediului, despre schimbările climatice:

„Trăim un moment în care schimbările climatice se simt, se văd și se întâmplă în jurul nostru. Nu de azi, nu de ieri, ci de o lungă perioadă de timp. Este suficient să privim în România și vom vedem inundații, secetă, temperaturi extreme, decalarea anotimpurilor și fenomene meteo atipice. Lucrurile se schimbă și se schimbă cu mare viteză. Toate au legătură cu schimbările climatice și toate se vor intensifica dacă nu luăm măsuri urgente‘, a spus Pașca-Palmer, potrivit Agerpres.

Ministrul Mediului a subliniat, totodată, că a 21-a Conferință a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21/CMP11) de la Paris reprezintă un moment istoric în care statele lumii trebuie să ajungă la un acord în privința menținerii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius, până în anul 2100.

„COP21 de la Paris demonstrează, încă o dată, că suntem într-un moment de cotitură istorică. Sunt așteptări uriașe din partea acestui summit și trebuie să depășim momentul ca și comunitate globală. Miza este mai mult decât atât. Vorbim de o dezvoltare economică și sunt multe voci ale statelor în curs de dezvoltare care se întreabă dacă au dreptul să-și continue dezvoltarea și în ce fel. Trebuie să existe un echilibru între drepturi și oportunități. Ne așteptăm ca acordul de la Paris să implice toate statele într-un deziderat comun și obligatoriu, respectiv această menținere a temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius. Nu vă ascund faptul că un lucru foarte sensibil al acestor negocieri este reprezentat de contribuțiile financiare’, a menționat Cristiana Pașca-Palmer.

Citeşte şi 

Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, alături de Engie, au organizat, joi, un eveniment special pentru a marca cea de-a 21-a Conferință a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice 2015 (COP21/CMP11) — ‘Paris Climat 2015″, ce are loc în capitala Franței în perioada 30 noiembrie — 11 decembrie 2015.

La evenimentul prezidat de ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, au fost premiați câștigătorii concursului de fotografie ‘E-Climat’, derulat în perioada 5 — 28 octombrie 2015. Premiile au fost următoarele: o bicicletă electronică (locul I), un aparat foto digital (locul II), o tabletă (pentru două locuri III), precum și trei premii speciale constând fiecare într-un album despre Reședința Franței la București.

Dintre cele 255 de fotografii și 6 clipuri video primite, juriul concursului E-Climat a ales 22 de lucrări câștigătoare, ce sunt incluse în e-book-ul ‘Parlez-vous Paris Climat? Cuvinte în imagini românești despre COP21’, lansat online pe site-ul www.climat2015.ro, pe data de 30 noiembrie pentru a marca deschiderea Conferinței de la Paris.

De asemenea, cele 22 de lucrări vor fi incluse într-o expoziție afișată pe gardul Institutului Francez din București, începând de vineri, 4 decembrie.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Cum a ajuns Ilie Bolojan să-și amendeze fosta soție. Femeia a implorat instanța să-i anuleze contravenția: ”Era târziu și ploua”
Capital.ro
Se schimbă permisul de conducere în România. UE ne obligă. Toți șoferii trec la acest document
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Reguli usturătoare pentru permis. Cum sunt afectați românii
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări