Ministrul Mediului participă la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice, de la Durban

Ministrul Mediului și Pădurilor, László Borbély, participă la Conferința Națiunilor Unite asupra Schimbărilor Climatice, care se desfășoară în perioada 28 noiembrie – 09 decembrie 2011 la Durban, Republica Africa de Sud.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 14:55
Ministrul Mediului participă la Conferinţa ONU asupra schimbărilor climatice, de la Durban

Evenimentul include cea de-a 17-a Conferință a Părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) și ce-a de a 7-a Conferință a părților la Protocolul Kyoto.

Obiectivul principal al Conferinței asupra Schimbărilor Climatice îl reprezintă continuarea și progresul negocierilor privind cooperarea pe termen lung în domeniul schimbărilor climatice, în perspectiva perioadei post-2012, când prima perioadă de angajament prevăzută de Protocolul de la Kyoto va expira. Totodată, posibilitatea unei a doua perioade de angajament sub Protocol şi condiţionalităţile acestuia vor constitui unul dintre subiectele majore de dezbatere în cadrul conferinţei.

În perioada 7 – 9 decembrie se va desfăşura segmentul la nivel înalt, la care urmează să participe miniştri şi conducători de delegaţii din statele Părţi la Convenţie şi/sau Protocol. Acest segment îşi va desfăşura lucrările sub forma unor declaraţii în plen privind aspectele importante ale schimbărilor climatice şi evaluarea progreselor la nivel naţional, regional şi internaţional, adaptarea la efectele schimbărilor climatice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dezvoltarea durabilă şi posibilele angajamente şi activităţi necesare în acest domeniu în perioada post-2012.

Înainte de întâlnirile la nivel înalt, ministrul mediului și pădurilor din România, László Borbély, a declarat că ”este foarte important pentru Uniunea Europeană ca în aceste zile să se finalizeze un acord care să însemne reguli clare și stricte pentru viitor, iar pentru România este foarte importantă reportarea unităților certificate pentru perioada următoare”.