Ministrul Mediului spune că există o campanie de fake news privind tăierea pădurilor: „Postări nesimţite ale unor partide”

Ministrul Mediului intervine în scandalul tăierii pădurilor din România. Costel Alexe spune că există o campanie de fake news şi face un apel către toţi cei care spun că vad camioane pline cu buşteni.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 09:31
Ministrul Mediului spune că există o campanie de fake news privind tăierea pădurilor: „Postări nesimţite ale unor partide”

Ministrul Mediului a susţinut într-o conferinţă de presă că în acest an nu a existat niciun transport feroviar cu buşteni româneşti care să fi părăsit ţara, ci mii de vagoane cu buşteni din alte ţări au intrat în România.

„Circulă în spațiul public zeci de mii de postări nesimțite către adeziuni ale unor partide. Pe fondul unui curent anti- naționalist și anti –european, imgini cu trenuri cu bușteni sau cu depozite ale unor firme fac ravagii pe internet.

În acest an în România au intrat mii și mii de vagoane cu buşteni care să fie aici valorificați și mai apoi valorificate în Europa. Confirm datelor INS, în ultimii ani, România este un importator net de buștean și material lemnos. Aceste exemple care circulă nestingherite pee Facebook maniupulându-vă și eu am aceleași emoții. În România astîzi se pot exploata legal 18 milioane de metri cubi”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului Costel Alexe cere „celor care susțin cu mii de euro fake news-urile” pe tăierile ilegale de păduri ori să prezinte dovezi, ori să se oprească.

„Apel public către cei care susțin cu zeci de mii de euro fake news-urile pe tăierile de păduri

Ori prezintă dovezi clare care să ne ajute la stoparea taierilor ilegale de păduri, ori ar trebui să se oprească pentru că fac rău României, economiei românești.

Fac apel și la cetățeni. Informați-vă din surse reale. Dacă vedeți un camion, veridica-ti-l pe aplicație si apoi sunați la 122″, a spus ministrul Mediului.

Citeşte şi Costel Alexe, ministrul Mediului: „Deşeurile provenite de la centrele de carantină sunt incinerate”