Ministrul Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu administratorul NASA

Ministrul Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică si Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu a fost primit de domnul Charles Bolden, administratorul NASA, în cadrul vizitei în Statele Unite pe care o întreprinde oficialul român. La întrevedere a luat parte şi Marius-Ioan Piso, directorul general al Agenţiei Spaţiale Române.

10 ian. 2014, 11:17
Ministrul Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu administratorul NASA

Pe agenda discuţiilor au figurat oportunităţile de cooperare dintre cele două state. Reprezentanţii României au prezentat progresele înregistrate de România în domeniul cercetării spaţiale, ca urmare a implicării în programele opţionale ale Agenţiei Spaţiale Europene, precum şi iniţiativele majore de cercetare în care România este implicată. Discuţiile au abordat şi problema cooperării dintre Agenţia Spaţială Română şi NASA în proiecte de explorare interplanetară, al aplicaţiilor pentru agricultură sau pentru monitorizarea dezastrelor.
Partea americană a subliniat prin intermediul administratorului Charles Bolden disponibilitatea de a sprijini proiectele de cercetare spaţială ale României, prevăzute de strategia de cercetare a României pentru perioada 2014-2020.