Ministrul Muncii: 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania

Ministrul Muncii a anunţat că aproximativ 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania. Raluca Turcan a precizat că a discutat cu omologul său despre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru muncitori.

23 apr. 2021, 19:57
Ministrul Muncii: 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania
Ministrul Muncii: 270.000 de români vor pleca anul acesta la muncă în Germania

Ministrul Muncii a declarat în cadrul unei conferinţă de presă că se prefigurează ca aproximativ 270.000 de români să plece anul acesta la muncă în Germania.

Ministrul Muncii: Am făcut progrese foarte mari pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă

Citeşte şi Majorare pensii cu 40 la sută. Raluca Turcan: Şi eu am crezut că o să se întâmple. S-au vândut iluzii pensionarilor

„Pentru aceşti aproximativ 270.000 de muncitori deja am făcut progrese foarte mari ambele ţări, ambele ministere ale muncii, pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă, pentru a îmbunătăţi activitatea de control a condiţiilor de muncă pentru muncitorii care lucrează în străinătate, pentru a creşte relaţia dintre angajatori şi angajaţii sezonieri prin intermedierea procesului de muncă sezonieră de către agenţii specializate de plasare a forţei de muncă”, a declarat Raluca Turcan, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea.

Ministrul a menţionat că „speră” ca săptămâna viitoare să fie finalizat în şedinţa de Guvern proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care a fost în primă lectură şi care îmbunătăţeşte condiţiile în care românii pot pleca la muncă în străinătate.

Salarii 2021. Raluca Turcan a făcut anunţul mult aşteptat de români: Nu scad veniturile, ci cresc salariile lăsate mereu în urmă!

Citeşte şi Categoria de români care va primi noi stimulente financiare. Anunţul făcut de Raluca Turcan

Ministrul Muncii vine cu veşti bune pentru români. Raluca Turcan spune că salariile care au fost lăsate mereu în urmă vor creşte.

„Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Aceasta este o intoxicare care de obicei prinde, pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au. În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi oameni care din asta trăiesc, din intoxicare. Este datoria mea, ca ministru al Muncii, să lămuresc orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat.

Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România. Dimpotrivă, prin acest memorandum intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile din sistemul de salarizare. Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi în corelaţia cu eficienţa instituţiilor publice”, a afirmat Raluca Turcan.

 


loading...