Ministrul Muncii a cerut verificarea legalităţii sporurilor de la Aeroclubul Român

Publicat: Vineri, 20 Aprilie 2012 23:54 // Actualizat: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012 13:19 // Sursa: Romania TV

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat, în exclusivitate la România TV, că a cerut verificarea legalităţii acordării sporurilor nesimţite. Săptămâna trecută pe site-ul ministerului Transporturilor a apărut un proiect de hotărâre ce stabilea bonusuri şi prime pentru unii bugetari de până la 250% din salariul de bază. Asta deşi prin lege, acestea sunt plafonate la maximum 30%.

"Ieri (joi n.red.) am discutat cu conducerea ITM şi am atras atenţia ca toate contractele colective care vor fi înregistrate la noi în REVISAL să fie atent monitorizate, să nu conţină sporuri care nu au bază legală. Inspecţia Muncii trebuie să acţioneze promt în astfel de cazuri, să sancţioneze acele cazuri care nu sunt reglementate în conformitate cu legislaţia privind salarizarea", a spus ministrul Claudia Boghicevici la România TV.

Săptămâna trecută pe site-ul ministerului Transporturilor a apărut un proiect de hotărâre ce stabilea bonusuri şi prime pentru unii bugetari de până la 250% din salariul de bază. Asta deşi prin lege, acestea sunt plafonate la maximum 30%. Categoriile vizate erau angajaţii din aviaţia de stat şi autoritatea navală română. La acea vreme directorul Aeroclubului Român, George Rotaru susţinea că piloţii au salarii foarte mici, iar aceste sporuri sunt justificate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H