Ministrul Muncii a decis majorarea punctului de pensie de la 1 iulie în pofida cerinţelor FMI de a amâna creşterea acestuia

Publicat: Marţi, 21 Martie 2017 17:53 // Actualizat: Marţi, 21 Martie 2017 23:44 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat că va respecta programul de guvernare şi va mări punctul de pensie la 1.000 de lei începând cu data de 1 Iulie, deşi oficialii FMI au recomandat guvernului să amâne majorarea.

"De la întâi iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere, să o schimbăm, să amânăm legea salarizării unitare sau toate celelalte măsuri pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare. Asta nu înseamnă că noi ne uităm cu mai puţin respect către FMI sau către Comisia Europeană sau către alte instituţii internaţionale, dar, nu putem să nu observăm faptul că toate prognozele în ceea ce priveşte România în ultimii ani, atât ale Comisiei Europene cât şi ale FMI au fost greşite. Daţi-ne voie să ne luăm după Comisia de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările pe care le facem noi cu specialiştii PSD", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Reprezentantii Fondului Monetar International trag un semnal de alarma si avertizeaza Guvernul din Romania ca tara va fi afectata de reducerile succesive de taxe, de cresterile salariale nesustinute de productivitate si de putinele investitii publice de calitate. Ei recomanda amanarea cresterii punctului de pensie si cred ca deficitul bugetar trebuie sa se mentina sub limita de 3% din PIB.

"Există mai multe măsuri care pot fi luate în considerare (pentru a se reduce deficitul bugetar - n. r.). Cel mai important este să se crească eficienţa cheltuielilor, să se folosească mai mult investiţiile finanţate de Uniunea Europeană, să se accelereze reforma administraţiei fiscale în cadrul ANAF. Dacă ne uităm la zona colectării pe TVA, România are gap-ul (decalajul - n. r.) cel mai mare. Prin gap înţeleg diferenţa între ceea ce România ar putea colecta şi ceea ce colectează în fapt. Acestea sunt căi prin care deficitul ar putea fi redus. O altă măsură ar putea fi să se amâne creşterea punctului de pensie care urmează a fi introdus pe parcursul acestui an", a explicat Reza Baqir, seful misiunii FMI pentru Romania.

Fondul Monetar Internaţional estimează un deficit bugetar de 3,7% pentru acest an şi de 3,9% pentru 2018:

"Pentru anul acesta, estimăm că, dacă nu se iau alte măsuri în afară de cele incluse deja în buget, deficitul proiectat va fi de 3,7% din PIB. În timp ce deficitul este proiectat la 3,7% într-un scenariu în care politicile nu se modifică, vedem unele probleme care se configurează anul viitor. După estimările noastre, noi proiectăm că deficitul anului viitor va ajunge la 3,9% din PIB. Aş vrea să precizez că estimările noastre pentru anul viitor se vor modifica odată ce se vor purta discuţiile pe bugetul 2018. Informaţiile noastre la acest moment se bazează pe ceea ce s-a inclus cu privire la anul 2018 în bugetul anului 2017 şi pe efectele unor politici care sunt deja luate în considerare, cum ar fi majorarea punctului de pensie care trebuie să intre în vigoare în cursul acestui an",
a arătat oficialul FMI.

 De la începutul anului, pensiile au fost indexate cu 5,27%, iar cele sub 2.000 de lei nu mai sunt impozitate cu 16%. De asemenea, pensia minimă garantată a crescut la 520 de lei. Astăyi, punctul de pensie este de 917 lei şi va creşte la 1.000 de lei de la 1 iulie. Astfel, toate pensiile vor creşte din nou de la această dată

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mar 07:45
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
SUNT EUROPENI DATI IN JUDECATA DE AGENTIILE DE MUNCA SI DACA VOR FI PEDEPSITI, NU CRED CA VOR FACE FATA LA CE PEDEPSE SUNT IN GERMANIA. POATE ISI FAC MILA SI FAC UN BINE SI-I IARTA, CA LA CATA PUTERE AU IN MANA, ISI PERMIT. AICI UN DOCTOR E MAI BOGAT DECAT PRESEDINTELE ROMANIEI.
22 mar 07:42
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
IMI PARE BINE CA DOMNUL f. IUBESTE ADMIRATOARELE ASA DE MULT. IN GERMANIA DACA TI SE DA UN EURO SI NU REUSESTI SA-TI INDEPLINESTI SARCINILE PLATESTI INAPOI DE O MIE DE ORI MAI MULT. E ASA DE GREU CA CRED MAI AVEM PUTIN SI NE SPALAM TOATE PACATELE . NE TREBUIE O RABDARE SI O REZISTENTA DE OTEL , CA O DATA PORNITA TREBUIE INDEPLINITA SARCINA. FIECARE ZI E UN NOU PAS PRETIOS SPRE INDEPLINIREA CERINTELOR.
22 mar 07:35
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
PEDEAPSA PENTRU O FAPTA BUNA IN GERMANIA E DE 50000 DE EURO...E JALE.
22 mar 06:33
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU IONICA
IMI CER SCUZE CA VREAU SA TRIMIT MESAJ DIN NOU. SUNTEM IN UNIUNEA EUROPEANA, NU AU CUM SA DARAME ACEST STATUT CASTIGAT CU GREU ,SI NICI DE CE.NU TREBUIE SA MERGEM INAPOI, CA DACA MERGEM DE MAI MULTE ORI INAPOI, NU AVEM CUM SA NE MAI MUTAM IAR. NU E JOACA DE-A UNIUNEA EUROPEANA. DACA OAMENII CONSIDERA CA TREBUIE SA DAM INAPOI, APOI CRED CA-SI DAU SEAMA CA ACOLO O SA RAMANEM. DOMNUL ARE UN COPIL SUPERB SI O VIITOARE SOTIE SUPERBA SI VREAU SA-L FELICIT DIN INIMA. IN REST, E BINE CA SE MAJOREAZA VENITURILE CA SI ASA OAMENII SUNT NECAJITI, CA SI CUM AR AVEA MEREU O DURERE SFASIETOARE DE INIMA.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H