Ministrul Muncii: Angajatorii pot depune, din aprilie, solicitările pentru şomaj tehnic şi vor primi banii

Publicat: Luni, 30 Martie 2020 18:49 // Actualizat: Luni, 30 Martie 2020 18:49 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat luni că angajatorii pot depune din primele zile ale lunii aprilie solicitări pentru şomajul tehnic la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectiv la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi vor primi banii pentru a face plăţile către salariaţi.

"S-a vorbit mai devreme despre rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană şi aş vrea să clarific pentru opinia publică următoarele: acest mecanism de rambursare priveşte exclusiv relaţia Ministerul Muncii, AJOFM, ANPIS, Ministerul Fondurilor Europene şi Comisia Europeană. Nu are niciun impact asupra solicitanţilor noştri.

Citeşte şi: Şedinţă de Guvern: OUG care permite românilor să ceară amânarea ratelor la bănci a fost modificată. Noutăţile anunţate VIDEO

În spaţiul public s-a vorbit despre faptul că fondurile pentru şomajul tehnic ar fi avansate de angajator şi ulterior rambursate de stat din bani publici naţionali sau de la Comisie. Nu. Situaţia este următoarea: angajatorii, începând cu primele zile ale lunii aprilie, pot depune solicitări după caz la ANOFM pentru aceia care au angajaţi prin contract individual de muncă, respectiv la ANPIS pentru celelalte forme de angajare, mai puţin contractele individuale de muncă, şi vor primi banii din care vor face plăţi către angajaţi", a spus Violeta Alexandru la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, la 30 martie, un număr de 498.778 contracte individuale de muncă erau suspendate, dintre care 130.442 în industria prelucrătoare, 90.356 în sectorul hoteluri şi restaurante şi 81.695 în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul.

Citeşte şi: Ministrul Muncii: În acest moment avem 500.000 de contracte de muncă suspendate. Suntem pregătiţi pentru dublu

Pe de altă parte, numărul contractelor de muncă încetate era de 111.340, din care 22.121 în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 19.612 în industria prelucrătoare şi 14.072 în construcţii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministrul Muncii Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8432
RON
28 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H