Ministrul Muncii, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre creşterea pensiilor cu 40%. „Ar fi o inconştienţă. PSD creează nişte speranţe”

Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, la România TV că o decizie privind o altă creştere a pensiilor, pe lângă majorarea de 14% aplicată la 1 septembrie, va fi luată după încheierea acestui an, când Guvernul va avea o imagine asupra încasărilor de la buget în contextul crizei COVID. De asemenea, ministrul Muncii a explicat că "ar fi o inconştienţă să decizi ce nu poate suporta bugetul, doar dintr-un calcul electoral", acuzând că PSD doar "creează nişte speranţe".

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 15:52
Ministrul Muncii, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre creşterea pensiilor cu 40%. „Ar fi o inconştienţă. PSD creează nişte speranţe”

Întrebată dacă va exista o altă creştere a pensiilor, Violeta Alexandru a explicat că Guvernul se gândeşte la „următoarele etape de majorare”.

„Această decizie se va lua după ce vom încheia acest an. România este singura ţară europeană care a decis o mărire, în condiţiile în care contribuţiile au fost mai mici pentru că am traversat o perioadă în care dificultăţile au fost majore pentru angajaţi şi angajatori.

În momentul în care se va încheia acest an şi vom vedea care este situaţia încasările la buget, vom discuta public ce se poate face penru anii viitori. Aceste creşteri terbuie să aibă o susţinere”, a explicat ministrul Muncii la România TV.

Ludovic Orban, despre creşterea pensiilor: „Nu vă mai lăsaţi minţiţi cu PSD. Guvernul nu are fabrică de tipărit bani”

De asemenea, Violeta Alexandru a explicat că „dacă iei o decizie de mărire, trebuie să te ţii de plata ei în anii care urmează”.

„Ar fi o inconştienţă să decizi ce nu poate suporta bugetul, doar dintr-un calcul electoral, doar ca să atingi un obiectiv politic. După o perioadă grea în economie, bugetul nu poate suporta aceste creşteri”, a spus ministrul Muncii.

Întrebată dacă PSD a anunţat mărirea pensiilor dintr-un calcul electoral, Violeta Alexandru a răspuns:

„Dacă PSD avea resursele în momentul în care a luat acea decizie, o punea în practică imediat. În momentul în care s-a luat acea decizie, economia nu trecea prin criza prin care a trecut.

Noi ne-am asumat că putem face acest lucru pentru că am avut o determinare să crească încasările la buget. A venit pandemia. Nu a generat-o Guvernul Orban. Nu este vinovat Guvernul Orban de venirea ei.

Să nu jucăm cu speranţele oamenilor. PSD creează nişte speranţe. Se poziţionează ca şi când dânşii ar dori, noi nu. Nu este adevărat. Cine nu şi-ar dori să crească pensiile? De ce n-am dori?”, a mai precizat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru cere SCHIMBAREA şefilor de la casele de pensii neperformante: Cine s-a plictisit de slujba să ştie că voi lua decizii