Ministrul Muncii, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre creşterea pensiilor. "Vom merge pe o creştere între 10 şi 15 la sută"

Publicat: Marţi, 11 August 2020 13:18 // Actualizat: Marţi, 11 August 2020 13:18 // Sursa: romaniatv.net

Violeta Alexandru a declarat, marţi, că Guvernul ia în calcul creşterea pensiilor între 10 şi 15 la sută, însă această decizie va fi luată odată cu rectificarea bugetară. Cât despre majorarea alocaţiilor, ministrul Muncii a precizat că urmează să fie realizată o creştere etapizată. 

Violeta Alexandru a explicat pentru Libertatea că în Guvern au existat mai multe discuţii cu privire la creşterea alocaţiilor şi că urmează să fie "rafinate" ultimele evaluări.

"Urmează să decidem pentru rectificarea bugetară. Vom merge pe ceea ce premierul ne-a cerut şi anume pe finalizarea calculelor pentru o creştere între 10 şi 15 la sută", a declarat ministrul Muncii, conform sursei citate.

Violeta Alexandru a afirmat că există mai multe scenarii pe masa Executivului. Întrebat dacă pensiile ar putea fi majorate cu 14 la sută, ministrul Muncii a menţionat că "nu ţine de încăpăţânarea cuiva" acest lucru.

"Ţine de posibilităţile pe care bugetul le care în acest moment. O situaţie financiară ne-o prezintă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, cu privire la încasările la buget", a afirmat Violeta Alexandru.

De asemenea, ministrul Muncii a dat asigurări că va creşte şi pensia minimă.

"Ştim foarte bine că în condiţiile actuale în care preţurile au crescut şi nevoia de acoperire a unor cheltuieli, este vorba de oameni în vârstă, este foarte mare.

704 ron este totuşi o pensie socială care răspunde absolut insuficient nevoilor pe care oamenii le au la o anumită vârstă. Urmează ca Ministerul Finanţelor să ne spună ce se poate face", a spus Violeta Alexandru, pentru Libertatea.

Violeta Alexandru, despre creşterea alocaţiilor: "Este o creştere etapizată"

"În acest moment, OUG prevede o creştere etapizată care ţine cont de posibilităţile bugetare - cu o primă mărire în septembrie pentru luna august şi cu câte două măriri în următorii doi ani.

Această OUG se află în Parlament. A trecut de o comisie. Urmează circuitul parlamentar"

Întrebată dacă ia în calcul respingerea alocaţiilor şi găsire de resurse pentru dublarea alocaţiilor, Violeta Alexandru a spus că Guvernul a respecta legea şi este "convinsă că există responsabilitate în mediul politic şi ceea ce înseamnă grijă pentru a putea gestiona cheltuielilor bugetare nu este doar un slogan pentru unii".

Alocaţiile elevilor ar putea fi dublate. Majorarea cu 20% a fost respinsă în Comisia de Muncă a Senatului

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creşterea pensiilor Ministrul Muncii pensii Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H