Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor. "Va fi o creştere a pensiilor. Suntem după o perioadă foarte grea"

Publicat: Marţi, 07 Iulie 2020 20:17 // Actualizat: Marţi, 07 Iulie 2020 20:31 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii a dat asigurări, marţi, că pensiile vor creşte din luna septembrie, însă nu cu 40 la sută, aşa cum prevede legea adoptată de PSD în Parlament. Ministrul Muncii a explicat că Guvernul urmează să stabilească procentul cu care vor fi majorate pensiile, în baza baza unor analize privind încasările la buget. 

"Acest Guvernul este responsabil. Va fi o creştere a pensiilor. Va anunţa o eventuală modificare a legii, în sensul de procentul de 40 la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget. Dincolo de orice populism, suntem nişte oameni responsabili şi vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget.

Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care din răutate sau rea voinţă să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor. Este evident că este necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului", a declarat Violeta Alexandru la TVR.

Ministrul Muncii a amintit că "venim după o perioadă de pandemie în aşa fel încât o perioadă în care economia a fost greu lovită".

"Atât premierul, cât şi ministrul Finaţelor au spus-o clar: în momentul în care vom avea o evaluare a situaţiei încasărilor la buget, nu avem niciun interes să ascundem. Vom şi comunica şi vom dezbate împreună cu toate categoriile interesate.

Suntem după o perioadă foarte grea", a adăugat Violeta Alexandru, conform sursei citate.

Reprezentanţii organizaţiilor de pensionari au propus două surse de finanţare pentru creşterea pensiilor cu 40 la sută din septembrie: amânarea cu un an sau doi a virării contribuţiilor la Pilonul 2 şi apelarea la rezervele Băncii Naţionale.

MAJORARE PENSII CU 40%. Soluţiile propuse de pensionari pentru creşterea pensiilor

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creşterea pensiilor Guvern Ministrul Muncii pensii PNL Violeta Alexandru
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H