EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre noile taloane de pensii. Toţi românii trebuie să afle asta

Au fost tipărite primele taloane de pensii cu ajutorul de 700 de lei. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi precizări importante pentru pensionari.

29 iun. 2022, 21:40
EXCLUSIV Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre noile taloane de pensii. Toţi românii trebuie să afle asta

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre noile taloane de pensii. Marius Budăi a dezvăluit, la România Tv, când vor primi pensionarii cu venituri mici cei 700 de lei promişi de stat.

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre noile taloane de pensii. Când ajung banii la pensionari

Citeşte şi EXCLUSIV. Şeful Casei de Pensii anunţă noi taloane de la 1 iulie: Ajutorul de 700 de lei nu se primeşte automat de cei cu pensii mai mici de 2000 de lei

Marius Budăi a anunţat că pensionarii cu venituri mici vor primi în luna iulie, pe lângă pensie, şi ajutorul de 700 de lei.

„Între 1 si 15 iulie se achită pensiile. Pentru cei care primesc pensia în cont bancar, cei 700 de lei vor fi livrati pe card, pentru ceilalţi banii vor veni acasă, împreună cu pensiile.

Este un ajutor care se acordă în luna iulie, pe aproximativ acelaşi principiu pe care l-am avut si in ianuarie. Suma se vireaza pe cardul de pensie”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Ce se întâmplă cu voucherele sociale. Anunţul ministrului Muncii

Marius Budăi a făcut câteva precizări importante şi despre voucherele sociale de 250 de lei.

„Există riscul să nu putem încheia pana maine toate livrarile de carduri catre cetăteni. Cei care primesc cardurile în luna iulie vor primi si sumele aferente lunii iunie. Sumele nu vor fi pierdute.

Nu exista o lista de alimente care pot fi cumparate cu aceste vouchere”, a explicat ministrul la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene anunţă că până în prezent reprezentanţii Poştei au reuşit să livreze peste 350.000 de carduri sociale.

Potrivit MIPE, mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului)

2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Citeşte şi Vouchere sociale 2022. Ce alimente se pot cumpăra cu cardurile de 250 de lei. Amenzi uriaşe pentru cine nu respectă regulile