Ministrul Muncii, anunţuri cruciale despre pensii şi salarii după întâlnirea cu Banca Mondială: „Pachetul va fi gata la timp!”

Ministrul Muncii, întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale pe tema pensiilor şi a salarizării în sistemul bugetar.
Filip Stan
25 iul. 2023, 19:56
Ministrul Muncii, anunţuri cruciale despre pensii şi salarii după întâlnirea cu Banca Mondială:

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi a apreciat că a avut cu aceştia o discuţie ”constructivă” pe tema pensiilor şi a salarizării în sistemul bugetar. Ministrul a reiterat ideea că pachetul de legi care vizează pensiile va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR.

”Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu o delegaţie a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – Country Manager România, temele de discuţie fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar şi protecţia socială. Am făcut o radiografie a momentului şi am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu apreciază că Legea pensiilor reprezintă o prioritate. ”Reafirm că pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR.

Salarizarea în domeniul public este un alt subiect important, preocuparea mea principală fiind aceea de a asigura în primul rând echitate”, a mai transmis ministrul Muncii.

Bucura Oprescu a reiterat ideea că există deja trei variante de lucru în ceea ce priveşte salariazare bugetarilor. ”Banca Mondială face estimări de impact bugetar. La final, toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliţiei şi Comisiei Europene pentru o decizie în consecinţă”, a mai transmis ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu a mai anunţat că s-a discutat şi despre protecţia socială. ”Am subliniat o dată în plus că lucrăm la o reformă a sistemului pentru a oferi o protecţie reală şi eficientă persoanelor vulnerabile. O urgenţă a momentului o reprezintă un nou sistem de avizare-verificare în teren a centrelor sociale”, a mai transmis ministrul.

Exclusiv – Ministrul Muncii le-a pus gând rău bugetarilor. Sporurile şi bonusurile bugetarilor ar putea să dispară. Plata se va face în funcție de performanță

Ministrul Muncii anunță modificări majore privind bugetari în noua lege a salarizării. Multe sporuri şi bonusuri ale bugetarilor ar putea să dispară, a anunțat noul ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, la România TV.

Citește și: EXCLUSIV – Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre noua lege a pensiilor: Cei care au pensii mici vor benefica de o creștere. Nicio pensie în plată nu va scădea

Potrivit proiectului aflat în lucru la Ministerul Muncii, veniturile angajaţilor de la stat vor fi compuse dintr-o componentă fixă şi una variabilă. Dispar unele sporuri, iar plata se va face în funcție de performanță.

Ne gandim sa conditionăm venitul de perfomanța pe care angajatul o are. În sistemul bugetar este prima data cand se pune această problemă. Este patea care va aduce cel mai mult plus României. Unii angajati poate că si-au pierdut motivatia, poate au gandit că timpul trece leafa merge. Nu e suficient sa castigi un concurs sa continui sa lucrezi acolo, să ai spor de vechime. Trebuie sa faci mai mult, sa fii eficient, sa fii ce trebuie in sensul livrarii serviciilor și astfel venim cu componenta de performanță, formula o anuntam curand”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la România TV.

Citește și: EXCLUSIV – Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, despre scandalul ”azilele groazei”: ”Nu putem să închidem ochii. Avem multe instituții care se calcă pe picioare”. Bătrâni sub acoperire, internați în centre de îngrijire

Noul proiect de lege mai prevede ca niciun salariu de bază de la stat să nu fie mai mare decât al președintelui. 13.500 de bugetari primesc peste 12.000 de lei lunar, arată datele oficiale. Acum, la stat există peste 50 de tipuri de sporuri. De la cel pentru condiţii grele de muncă sau suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru munca în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii. Aşa că nu-i de mirare că bugetarii ajung să aibă salarii şi cu 50% mai mari decât angajaţii de la privat.

 

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'