Ministrul Muncii: Creşterea pensiilor şi salariilor, în pericol din cauza că preşedintele Iohannis amână promulgarea bugetului

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la România TV, că situaţia este critică din cauza întârzierii cu care preşedintele Klaus Iohannis decide dacă promulgă sau nu bugetul pe 2017. Creşterea pensiilor este în pericol, la fel şi cea a salariilor, iar comunităţile locale sunt blocate de lipsa unui buget pe 2017, susţine aceasta. 

15 feb. 2017, 20:55
Ministrul Muncii: Creşterea pensiilor şi salariilor, în pericol din cauza că preşedintele Iohannis amână promulgarea bugetului

Majorarea pensiilor şi eliminarea CASS-ului ar putea fi amânate, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu promulgă mai repede bugetul. „Eu zic că e foarte complicat şi e o situaţie fără precedent. Noi am mai eliminat impozitul şi CASS pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei, o măsură bună şi aşteptată de pensionari”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Totodată, oraşele, satele şi comunele sunt la un pas de blocaj total, din cauza lipsei bugetului. Angajaţii riscă să nu-şi mai primească salariile, iar utilităţile să nu mai poată fi plătite.

„Situaţia este foarte gravă în ţară, pentru că nu vorbesc doar de faptul că primarii nu pot da drumul la investiţii, gândiţi-vă la o licitaţie, durează 6 luni, nu ai bugetul aprobat nici măcar la nivelul întregii românii”, a mai precizat ministrul Muncii.

„Primarii noştri din Dolj au spus: „Măcar lăsaţi-ne să ne punem eşarfele tricolore şi să mergem la Cotroceni şi să explicăm că sunt blocate comunităţile locale în acest moment” „, a mai precizat Lia Olguţa Vasilescu. 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marţi, ă nu împărtăşeşte ”îngrijorarea” pe care a transmis-o preşedintele Klaus Iohannis cu privire bugetul de stat, precizând că au fost întâlniri publice între Guvern şi Administraţia Prezidenţială pe buget, subliniind că acesta este ”un proiect ambiţios şi un proiect de buget care conţine toate măsurile prinse în programul de guvernare”.