Ministrul Muncii, detalii de ultima oră. Cum se modifică pensiile de la 1 septembrie, când ajung la pensionari, cum se face IMPOZITAREA

Toate pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie 2019, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, într-o intervenţie telefonică la România TV.  

RomaniaTV.net
28 aug. 2019, 14:04
Ministrul Muncii, detalii de ultima oră. Cum se modifică pensiile de la 1 septembrie, când ajung la pensionari, cum se face IMPOZITAREA

„Toate 5 milioane de pensii sunt calculate în conformitate cu noua valoare a punctului de pensie, adică majorarea de la 1.100 lei la 1.265 lei, inclusiv indemnizatia sociala, aşa-numita pensie minima, de la 640 la 704 lei. Suntem cu toate fluturaşele tipărite, în postura în care am făcut primele plăţile către Poşta Română, astfel încât activitatea să înceapă de la 1 septembrie”, a declarat ministrul Muncii la România TV.

Legat de pensiile încasate pe card, ministrul a spus că „în perioada 10-12 a fiecărei luni noi efectuăm aceste plăţi către pensionarii care încaseaza în cont pensia şi începând cu data de 13-14 îsi pot ridica pensia”. „Cu siguranţă şi acestora le va ajunge cuantumul majorat”, a completat Budăi. 

Ministrul Muncii s-a referit şi la pensiile care după majorare vor depăşi 2.000 lei. În opinia ministrului, niciun pensionar nu va avea de pierdut, căci se va impozita doar suma care depăşeşte 2.000 lei.

Budăi a amintit şi faptul că din septembrie a fost ridicat şi pragul pentru care se pot achiziţiona reţete de medicamente compensate.

„O altă masura care vine în sprijunul pensionarului, adoptată ieri prin ordonanţă de guvern, măsură care se referă la pragul pentru care se pot achizitiona retete compensate de medicamente, s-a majorat praful cu 15% de la valoarea de 990 lei la 1138 lei”, a mai spus Budăi.