Ministrul Muncii, discuţii despre condiţiile de muncă ale românilor din Germania: „Omologul meu se dovedeşte a fi un prieten al României”

Ministrul Muncii a discutat cu reprezentanţi ai sindicatelor din Germania şi cu omologul său german despre condiţiile de muncă, salarizare şi cazare ale românilor din această ţară.

22 iun. 2022, 08:26
Ministrul Muncii, discuţii despre condiţiile de muncă ale românilor din Germania: „Omologul meu se dovedeşte a fi un prieten al României”

Ministrul Muncii, discuţii despre condiţiile de muncă ale românilor din Germania. Marius Budăi s-a întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor din Germania.

Ministrul Muncii, întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatelor din Germania: „Mulţumesc pentru deschidere şi colaborare!”

„În Germania nu mă întâlnesc doar cu oficialităţi, ci şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, care se luptă pentru drepturile angajaţilor din această ţară, inclusiv cele ale cetăţenilor români. Astfel, am avut astăzi o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Faire Mobilitat Berlin şi Arbeit und Leben Berlin, cu care am discutat aspecte legate de condiţiile de muncă, salarizare şi cazare ale lucrătorilor români din Germania. Apreciez deschiderea la dialog şi dorinţa de a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină cetăţenii români care lucrează ca sezonieri, dar şi cei care lucrează pentru o perioada mai îndelungată. Mulţumesc atât autorităţilor, cât şi sindicatelor germane pentru deschidere şi colaborare!”, a scris Budăi pe Facebook.

Citeşte şi EXCLUSIV – Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat cum se va aplica directiva privind salariul minim european în România

De asemenea, Marius Budăi a discutat şi cu omologul său german despre un plan comun de acţiune 2023-2024, pentru a întări cooperarea bilaterală dintre România şi Germania.

„Ministrul federal al Muncii şi Afacerilor Sociale din Germania, Hubertus Heil, se dovedeşte a fi un prieten al României, dar şi al meu personal. Omologul meu german îşi dovedeşte preocuparea pentru românii care lucrează în Germania şi este de acord să facem un plan comun de acţiune 2023-2024, pentru a întări cooperarea bilaterală dintre cele două ţări”, a mai anunţat Budăi.

Reamintim că în urmă cu o lună, ministrul anunţa că sunt aproximativ un milion de români care lucrează în Germania, lucrători permanenţi şi sezonieri.

„În Germania vorbim de circa 870-880.000 de lucrători permanenţi şi în jur de 180.000 – 190.000 de lucrători sezonieri. Iată că este un număr foarte mare şi considerăm ca lucrătorii români în Germania, şi nu numai în Germania, în Europa, fac cinste ţării noastre contribuind direct la PIB-ul ţărilor respective”, declara Budăi la o conferinţă organizată de Blocul Naţional Sindical (BNS) împreună cu reţeaua Faire Mobilitaet, confederaţia sindicală DGB şi Friedrich Ebert Stiftung.

Citeşte şi Vouchere sociale 2022. Lista completă a magazinelor unde pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente


loading...
Partenerii noștri