Ministrul Muncii îi linişteşte pe părinţi: Nu există în Guvern nicio gândire pentru trecerea şcolilor în online

Şcolile nu vor fi închise şi nu se va trece la învăţământ în sistem online, dă asigurări ministrul Muncii, Marius Budăi. De asemenea, ministrul Muncii a declarat, la România TV, că nu a primit de la premier şi nici nu există în Guvern o decizie prin care ministerul pe care îl conduce să ceară instituţiilor din subordine să ”stingă lumina” în anumite intervale orare.

28 sept. 2022, 08:33
Ministrul Muncii îi linişteşte pe părinţi: Nu există în Guvern nicio gândire pentru trecerea şcolilor în online

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afimat, marţi seara, la România TV, că la nivelul Guvernului nu s-a discutat despre posibilitatea trecerii la învăţământul online sau despre raţionalizarea consumului de energie în instituţiile publice.

„Discuţiile de astăzi, din Guvern, de până la această oră, sunt că este exclus învăţământul online. Până acum, discuţiile între noi au fost foarte clare: exclus învăţământul online. Dacă vorbim de eficientizare, eu cred că asta este în grija noastră, a conducătorilor, sau trebuie să fie în grija noastră, a conducătorilor de instituţii permanent. Eu nu vorbesc de procente, nu sunt specialist în energie. Aşa, ca să vorbim plastic, că tai 10% din ceva e foarte uşor, dar ca să realizezi, e alta. (…) Chestiunea este în felul următor: eu cred şi sunt convins de acest crez, că fiecare şef de instituţie, atunci când discutăm de instituţii publice şi când discutăm de bani publici nu avem nevoie de o criză energetică, de o criză financiară ca să luăm pe cât posibil, toate măsurile pentru a chivernisi, aşa cum este corect, banul public. (…) Nu există în Guvern nicio gândire pentru şcolile online, nu există în Guvern nicio gândire de a închide lumina sau nu într-o instituţie publică în acest moment. Avem, într-adevăr, în Guvern discuţii despre cum să eficientizăm consumul. Asta nu este rău”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Citeşte şi: Marius Budăi, ministrul Muncii, și-a luat angajamentul: „De la 1 ianuarie 2023 cresc pensiile în România. PSD a cerut minimum 10%, cu aplicabilitate imediată” | EXCLUSIV

Budăi a explicat că la nivelul Ministerului Muncii s-au luat deja măsuri pentru reducerea consumului de energie şi că efectele acestor măsuri, precum montarea unor prize inteligente, corpuri de iluminat cu senzori de mişcare, se vor vedea în timp.

Citeşte şi: Şcoli închise din cauza crizei energetice? Sorin Cîmpeanu: „Nu se justifică trecerea în online sau reducerea temperaturii”

Budăi a mai spus că nu a avut nicio solicitare din partea primului ministru sau vreo decizie în Guvern prin care să fie trimise note sau adrese instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii pentru a ”stinge lumina” în anumite intervale orare.