Ministrul Muncii încearcă să liniștească pensionarii. Ce se întâmplă cu veniturile românilor | EXCLUSIV

Marius Budăi, ministrul Muncii din partea PSD, încearcă să liniștească seniorii României, care așteaptă cu nerăbdare următoarea pensie. Oficialul din Guvernul Ciucă a făcut anunțul, în direct, la România TV, miercuri seara. 

10 mai 2023, 20:43
Ministrul Muncii încearcă să liniștească pensionarii. Ce se întâmplă cu veniturile românilor | EXCLUSIV

Ministrul Marius Budăi, al Muncii, și-a luat angajamentul ferm față de pensionari. Nu vor exista întârzieri cu privire la plata pensiilor de stat, în luna iunie 2023.

Pensionarii vor primi veniturile care li se cuvin la termen. Poștașii vor fi pe teren, inclusiv în ziua liberă prin lege.

„Pensiile se vor plăti în calendarul stabilit, 1-15 iunie, fără niciun fel de rezervă. 

(…) Da (n.r. – poștașii muncesc și în vinerea din punte). Nu va exista nicio zi de întârziere”, a comentat Marius Budăi, la România TV, în emisiunea Andreei Crețulescu.

 

Anunț categoric de la Casa Națională de Pensii

 

Despre pensiile românilor a vorbit la România TV și șeful Casei Naționale de Pensii.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor.

Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri.

Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal.

Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri.

Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu