Ministrul Muncii, Marius Budăi, intervine în problema salariilor întârziate pentru bugetari: „Nu sunt probleme cu banii”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că întârzierile la plata unor salarii din sistemul bugetar nu sunt cauzate de probleme cu banii, ci a precizat că acest lucru s-a întâmplat din cauza unei sincope din sistemul bancar, o problemă care s-a rezolvat deja.

14 mai 2022, 12:43
Ministrul Muncii, Marius Budăi, intervine în problema salariilor întârziate pentru bugetari: „Nu sunt probleme cu banii”
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, intervine în problema salariilor întârziate pentru bugetari. Marius Budăi a dat asigurări că oamenii îşi vor primi luni salariul întârziat.

“Întrucât aseară, la ora 18.00, sistemul bancar s-a închis, sistemul de plăţi, pe anumite bănci din România care operează în România, o parte din angajaţi şi-au luat salariul vineri, urmând ca luni să fie problema închisă pentru tot restul salariaţilor din sistemul bugetar. O parte din plăţi au fost făcute şi parţial, vineri, iar luni se vor închide toate plăţile”, a explicat ministrul Muncii, la Antena 3.

Citeşte şi: Sute de mii de bugetari, lăsaţi fără salarii. Când ar putea primi banii restanţi. Explicaţiile Ministerului Finanţelor

Budăi a ţinut să precizeze că salariile bugetarilor nu au fost virate nu din lipsa banilor, ci din cauza unei probleme în sistemul bancar.

“Nu sunt probleme cu banii. Suntem în interiorul bugetului până la rectificare, nu am fi avut cum să trecem bugetul dacă nu asiguram plăţile măcar până la rectificare. Noi avem plăţile asigurate, banii sunt, creditele bugetare sunt, conturile sunt deschise, nu sunt probleme de acest gen”, a mai spus Marius Budăi.

Citeşte şi: Cresc salariile în România. Legea a fost promulgata de Klaus Iohannis

Ministrul Muncii a explicat că atunci când ziua de salariu pică în weekend, se încearca efectuarea plăţilor de vineri, dar acum nu s-a reuşit acest lucru.

„Sunt angajaţi la stat care ar trebui să ia salariul mâine, pe data de 15, dar fiind duminică se vor plăti luni, deci suntem cumva într-un anumit grafic. Se încearcă în fiecare lună, dacă este weekend, să se plătească vineri înaintea weekendului. Acum din cauza acestei sincope din sistemul bancar nu s-a reuşit. Nu sunt probleme din lipsă de bani sau de lipsă de credite bugetare în bugetele instituţiilor”, a mai afirmat ministrul Muncii.

 


loading...
Partenerii noștri