Ministrul Muncii, mesaj pentru tinerii din ziua de azi: „Pe lângă meseria de IT-ist, mai există și alte meserii. Şurubelnița încă nu are Wi-Fi”

Ministrul Muncii vrea ca elevii să înveţe şi meserii care acum par învechite. Marius Budăi le-a explicat acestora că pe lângă meseria de IT-ist, mai există şi alte meserii la fel de bine plătite.

20 sept. 2022, 17:21
Ministrul Muncii, mesaj pentru tinerii din ziua de azi: „Pe lângă meseria de IT-ist, mai există și alte meserii. Şurubelnița încă nu are Wi-Fi”

Ministrul Muncii, mesaj pentru tinerii din ziua de azi. În cadrul unei conferinţe de la Colegiul Naţional Iaşi, Marius Budăi a declarat că elevii trebuie să fie stimulaţi să înveţe şi meserii precum cea de strungar sau tractorist.

Ministrul Muncii: „A fi strungar nu mai înseamnă să fii murdar din cap până în picioare”

Citeşte şi Veşti bune pentru tineri, angajatorul de top din România a scos la concurs sute de locuri de muncă. Se oferă salarii atractive şi asigurări private de sănătate

Marius Budăi le-a explicat copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a, de la Colegiul Naţional Iaşi, că meseria de strungar nu mai înseamnă murdărie şi că se poate câştiga bine, dacă eşti priceput.

„Am avut o acțiune în care copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a li s-a prezentat de către liceele tehnologice potențialele meserii pe care ar putea să le urmeze. Le-am spus că pe lângă meseria de IT-ist, mai există și alte meserii și că șurubelnița încă nu are Wi-Fi.

Ar trebui să ieșim din acea paradigmă a burselor, a locurilor de muncă doar cu pliantul. Le-am arătat că, astăzi, a fi strungar nu mai înseamnă să fii murdar din cap până în picioare și că poți câștiga și un salariu decent, la tine în țară, dacă ești un strungar bun”, a precizat el. „Le-am arătat că a fi mecanic agricol, adică tractorist, nu mai e ce era odată și că acea cabină a semănătorii e precum un living. Trebuie să le arătăm copiilor ce este de făcut exact”, a spus Marius Budăi, potrivit botosaneanul.ro.

Citeşte şi Topul celor mai bune locuri de muncă din România. Jobul care îţi aduce un salariu 6000 de euro lunar