Ministrul Muncii: Noua lege a pensiilor va fi lansată săptămâna viitoare în spaţiul public

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat sâmbătă, la România TV, că în următoarele zile va fi prezentat public proiectul legii pensiilor, urmând ca în cursul zilei de duminică să mai aibă o ultimă discuție pe această temă cu președintele PSD, Liviu Dragnea.

04 aug. 2018, 19:37
Ministrul Muncii: Noua lege a pensiilor va fi lansată săptămâna viitoare în spaţiul public

Aș vrea să vă spun că sunt bani de pensii, că am primit bani în plus la rectificarea bugetară pentru plata pensiilor, pentru că am făcut și o rectificare legislative pentru cei care au ieșit la pensie în 2011. A apărut o lege care reglează inechităţile. S-a reglat şi era nevoie de bani în plus. Asta ca să se lămurească inclusiv domnul Iohannis care nu mai poate să doarmă de grija pensionarilor. Am avut toată săpătămâna discuții cu Liviu Dragnea și cu premierul. Și astăzi am avut o discuție cu domnul Dragnea, urmează mâine (nr. duminică) o ultimă discuție cu domnul Liviu Dragnea despre legea pensiilor, iar săptămâna viitoare va fi lansată în spațiul public.

Într-adevăr este o lege tehnică pe care s-a lucrat foarte mult. A fost nevoie de zeci de mii de simulări. Chiar e un proiect mamut, pentru că am vrut să corectăm sistemul de pensii și eu cred că în mare măsură am reușit. Pentru cei care au ieșit pe legi diferite la pensie, este foarte greu să ajungi la un punct comun al pensiei. Legea va sta timp de o lună de zile în dezbatere. Sigur că va veni în Parlamentul României, unde va fi dezbătută așa cum trebuie să fie dezbătută o lege. Vedeți și la legea salarizării am avut critici și a trebuit să răspundem la prostii, de ce au scăzut salariile la anumite categorii, dar acum oamenii au înțeles cum este cu legea salarizării după aplicarea ei și acum vedeți că nu mai comentează nimeni. Domnul Orban când a spus că primul lucru când va veni la guvernare va abroga legea salarizării, i s-a spus vezi-ți domnule de treabă că te faci de râs.

Citeşte şi Olguţa Vasilescu, despre suspendarea lui Klaus Iohannis: De ce să nu-l lăsăm să se chinuie?

Legea se va aplica etapizat, pensiile vor crește anual. Va intra și noua formula de calcul și care veți vedea că aduce în plus creșteri la pensii. Chiar este o creștere a pensiilor. Săptămâna viitoare vom fi alături de dvs, vom explica toți ce înseamnă această lege și ce beneficii aduce pensionarilor. Deci nu ne-am zgârcit deloc, pentru că oamenii care au muncit pentru această țară trebuie să aibă condiții de trai decente. Săptămâna viitoare, așa cum v-am zis, probabil marți sau miercuri, veți avea toate datele prezentate„, a spus Lia Olguța Vasilescu la România TV.