Ministrul Muncii: Toate pensiile se vor vira înainte de Paşte. De la 1 aprilie alocaţiile vor fi majorate VIDEO

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la România TV că pensionarii vor primi mai devreme pensiile, iar până pe 15 aprilie toate pensiile vor fi primite. De asemenea, ministrul a subliniat că de la 1 aprilie alocaţiile copiilor vor fi majorate.

RomaniaTV.net
18 mart. 2019, 18:10

Marius Budăi, vești importante despre pensii și alocațiile pentru copii. Ministrul Muncii a anunțat la România TV că toți pensionarii își vor primi veniturile înainte de Paște, iar unii dintre ei voi primi și pensiile recalculate. Mai mult, Budăi a declarat că alocațiile copiilor vor crește de la 1 aprilie. Întrebat cum se va face plata pensiilor cu ocazia sărbătoriilor pascale ministrul Muncii a subliniat că vor respecta calendarul de 1-15 aprilie. „Pana cel tarziu pe 15 vor avea toate pensiile primite. Nu se dau în avans banii pentru mai. Se decalau cu o saptamana sau doua si primeau pensionarii platile in avans pentru a sarbatori Pastele sau Craciunul”.

Marius Budăi a mai spus că începând cu 1 aprilie alocaţiile copiilor vor fi majorate. „Exact cum am scris in seara aprobarii bugetului, am redactat OUG si nu puteam pune altfel decat cu data de 1 a lunii urmatoare promulgarii bugetului”.

Prima alocaţie mărită va fi primită de fapt în luna mai

Toți părinții trebuie să știe că alocaţiile se primesc pe data de 8, nu pe data de 1, astfel alocaţia mărită de pe aprilie va fi primită pe 8 mai.

Copiii cu vârsta curpinsă între 2 ani şi 18 ani vor primi 150 de lei, la fel şi tinerii care au împlinit 18 ani, dar care mai urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional

Copiii până la doi ani vor pimi 300 de lei, iar cei cu handicap vor primi până la 3 ani.

Copiii cu handicap între trei ani şi 18 ani vor primi 300 de lei.

Actele pentru acordarea alocației pentru copil în 2019 se depun la primăria localității sau sectorului de care aparțin părinții sau reprezentanții legali ai copiilor.

Recaculcularea pensiilor

„Facem toate simularile pentru a fi siguri ca nu gresim. Am terminat simularile, inepem sa eliberam deciziile de calcul incepand cu cele mai vechi. Sunt deja decizii emise si pana la Paste o parte din ei vor primi din bani. Dupa decizie vor fi in plata cu noul cuantum iar din septembrie conform cu noul punctaj.