Ministrul Muncii: Toate pensiile se vor vira înainte de Paşte. De la 1 aprilie alocaţiile vor fi majorate VIDEO

Publicat: Luni, 18 Martie 2019 20:10 // Actualizat: Luni, 18 Martie 2019 22:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat la România TV că pensionarii vor primi mai devreme pensiile, iar până pe 15 aprilie toate pensiile vor fi primite. De asemenea, ministrul a subliniat că de la 1 aprilie alocaţiile copiilor vor fi majorate.

Marius Budăi, vești importante despre pensii și alocațiile pentru copii. Ministrul Muncii a anunțat la România TV că toți pensionarii își vor primi veniturile înainte de Paște, iar unii dintre ei voi primi și pensiile recalculate. Mai mult, Budăi a declarat că alocațiile copiilor vor crește de la 1 aprilie. Întrebat cum se va face plata pensiilor cu ocazia sărbătoriilor pascale ministrul Muncii a subliniat că vor respecta calendarul de 1-15 aprilie. "Pana cel tarziu pe 15 vor avea toate pensiile primite. Nu se dau în avans banii pentru mai. Se decalau cu o saptamana sau doua si primeau pensionarii platile in avans pentru a sarbatori Pastele sau Craciunul".

Marius Budăi a mai spus că începând cu 1 aprilie alocaţiile copiilor vor fi majorate. "Exact cum am scris in seara aprobarii bugetului, am redactat OUG si nu puteam pune altfel decat cu data de 1 a lunii urmatoare promulgarii bugetului".

Prima alocaţie mărită va fi primită de fapt în luna mai

Toți părinții trebuie să știe că alocaţiile se primesc pe data de 8, nu pe data de 1, astfel alocaţia mărită de pe aprilie va fi primită pe 8 mai.

Copiii cu vârsta curpinsă între 2 ani şi 18 ani vor primi 150 de lei, la fel şi tinerii care au împlinit 18 ani, dar care mai urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional

Copiii până la doi ani vor pimi 300 de lei, iar cei cu handicap vor primi până la 3 ani.

Copiii cu handicap între trei ani şi 18 ani vor primi 300 de lei.

Actele pentru acordarea alocației pentru copil în 2019 se depun la primăria localității sau sectorului de care aparțin părinții sau reprezentanții legali ai copiilor.

Recaculcularea pensiilor

"Facem toate simularile pentru a fi siguri ca nu gresim. Am terminat simularile, inepem sa eliberam deciziile de calcul incepand cu cele mai vechi. Sunt deja decizii emise si pana la Paste o parte din ei vor primi din bani. Dupa decizie vor fi in plata cu noul cuantum iar din septembrie conform cu noul punctaj.


loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alocaţii copii Marius Budăi paste paste 2019 pensii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mar 09:56
Răspunde | Votează email 0 email
PETRE
Recalcularea drepturilor pentru cei iesiti la pensie cu grupa I si a II-a de munca, in intervalul 1990 – 1 ianuarie 2011, ar fi trebuit sa inceapa la 1 octombrie 2018, o data cu intrarea in vigoare a Legii 221/2018. In Maramures, recalcularea este asteptata de peste 4000 de pensionari. Interventiile repetate facute la televiziuni de ministrul Muncii, Marius Budai, prin care a anuntat inceperea procesului de recalculare si chiar incheierea aceastuia pentru cateva mii de pensionari, care au primit deja pensia marita, sunt doar mostre de manipulare de cea mai joasa speta.

In Maramures, care se afla intre primele 5 judete din tara in privinta numarului de dosare care ar trebui recalculate, softul nu a fost inca trimis de Casa Nationala de Pensii!

„Este o problema care ma preocupa, pentru ca am initiat legea de recalculare a pensiilor pentru aceste categorii de pensionari. Este absurd ceea ce se intampla. In 6 luni ar trebui sa se incheie recalcularea. In conditiile in care nu a fost operat niciun dosar pana la ora asta, este imposibil sa se respecte prevederea legala. In schimb, il vedem sistematic la televizor pe ministrul Budai, care anunta ca pensiile recalculate in baza Legii 221 sunt deja in plata!

Este batjocura la adresa pensionarilor. In Maramures, peste 300 de pensionari au iesit din sistem pe cale naturala din octombrie pana acum. Asteapta sa moara pensionarii ca sa le recalculeze drepturile? Se discuta de o recalculare la nivel central, dupa care casele de pensii judetene sa elibereze deciziile! Sa se hotarasca mai repede si sa acorde drepturile pensionarilor”, a spus deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus.
19 mar 10:39
Răspunde | Votează email 0 email
sile
Palavragiul ăsta nu ştie că pensiile se plătesc până în 15 ale lunii.
19 mar 09:35
Răspunde | Votează email 0 email
Mircea
RECALCULAREA se face doar pt o anumita categorie de pensionari. Restul raman cu ochi-n soare....... BRAVO PSD felicitari ! Astep cu nerabdare ziua alegerilor !
1
EUR
4.8423
RON
13 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H