Ministrul Muncii: „Pensiile vor crește în 2023 cu 12,5%, la toți românii care sunt pe contributivitate / Nu cresc pensiile speciale” | EXCLUSIV

Pensiile vor crește cu 12,5% pentru toți românii, a decis coaliția PSD + PNL + UDMR, în urma ședinței de luni, 21 noiembrie.

21 nov. 2022, 21:40
Ministrul Muncii: „Pensiile vor crește în 2023 cu 12,5%, la toți românii care sunt pe contributivitate / Nu cresc pensiile speciale” | EXCLUSIV

După o mulțime de speculații și atacuri între membrii coaliției, Marius Budăi, ministrul Muncii, a dat verdictul. Pensiile românilor vor crește cu 12,5%. Nu sunt vizați și militarii, respectiv categoriile de români ce beneficiază de „pensii speciale”.

„12,5% la toată lumea care este pe contributivitate. Nu am discutat în această seară despre pensiile militare.

(…) Pensiile speciale nu cresc deloc. Pensiile militare nu sunt speciale, asta am zis. Dar nu am discutat despre ele, dacă vor crește sau nu. Am avut în grijă despre ceea ce înseamnă pensiile pe contributivitate și persoanele vulnerabile”, a declarat Marius Budăi, la ROMÂNIA TV.

 

Controverse cu privire la pensiile românilor

 

Între timp, continuă protestele militarilor din România. Aceștia sunt nemulțumiți că nu li s-au mai mărit veniturile din anul 2016.

Raluca Turcan a declrat, luni, în plenul Parlamentului, la dezbaterea despre pensii, că liberalii nu trebuie să accepte variantele propuse de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii pentru majorarea pensiilor.

În opinia Ralucăi Turcan, de la PNL, variantele PSD de majorare a pensiilor sunt „umilitoare pentru pensionari”.

„Ba 6,2 ministrul Finanțelor, ba 10% ministrul Muncii. Acestea sunt variante umilitoare pentru pensionari, pe care PNL nu le poate accepta”, a spus Turcan.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat zilele trecute că nu poate fi de acord ca toate pensiile să fie mărite cu 15%, însă a completat că va exista categoric o creştere pentru toată lumea în mod egal a punctului de pensie, fără să se ştie deocamdată dacă procentul va fi 6%, 12% sau un altul.