Ministrul Muncii: Pentru şapte ani lucraţi în grupa I de muncă vâsta de pensionare scade cu 3 ani

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare şapte ani munciţi în această grupă, a declarat marţi seară, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la #RomâniaTV#.

17 dec. 2013, 21:52
Ministrul Muncii: Pentru şapte ani lucraţi în grupa I de muncă vâsta de pensionare scade cu 3 ani

‘Limita (de muncă în grupa respectivă – n.r.) este de 26 de ani şi peste iar reducerea maximă a vârstei de pensionare este de 13 ani’, a precizat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că de noile prevederi adoptate marţi de Parlament vor beneficia cei care depun de acum încolo dosarele de pensionare.

Salariaţii care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa 1 de muncă, cu stagiul de cotizare în condiţii speciale de muncă şi care este complet, se pot pensiona cu şase luni mai devreme, potrivit proiectului de lege privind regimul de pensionare al celor care au lucrat în grupa 1 de muncă şi au cotizat înainte de 1 aprilie 2001 adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 263 de voturi pentru şi 51 de abţineri.

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare asimilarea stagiului de cotizare realizat anterior datei de 1 aprilie 2001, de salariaţii care au desfăşurat activităţi încadrate, conform legislaţiei anterioare, în grupa I de muncă, cu stagiul de cotizare în condiţii speciale de muncă.