Ministrul Muncii, veste bună pentru toţi absolvenţii din România

Ministerul Muncii intenționează să creeze două programe naționale, unul de ucenicie și unul de stagii, care vor asigura trecerea de la sistemul de educație la piața forței de muncă a celor care nu au trecut într-o etapă superioară, respectiv la facultate sau universitate, dar și a absolvenților de studii superioare, a declarat marți ministrul Muncii, Rovana Plumb.

27 oct. 2015, 12:49
Ministrul Muncii, veste bună pentru toţi absolvenţii din România

„Vrem să creăm la nivel național un ‘Program național de ucenicie’. Avem nevoie să dezvoltăm în România un ‘Program național de stagii’, astfel încât să putem să asigurăm și trecerea de la sistemul de educație la piața forței de muncă a celor care nu au trecut într-o etapă superioară, respectiv la facultate, universitate, cât și absolvenților de studii superioare. În acest sens, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră (mediu de afaceri, n.r.) pentru a crea aceste două programe naționale care să fie consistente, cu măsuri pragmatice, aplicate pe termen scurt și mediu”, a menționat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a subliniat că Guvernul și Ministerul Muncii vor sprijini toți angajatorii și a recomandat reprezentanților mediului de afaceri să acceseze toate axele prioritare care sunt cuprinse în Programul Operațional Capital Uman.

De asemenea, Guvernul acordă o mare atenție în ceea ce privește rata de ocupare în rândul tinerilor. În acest sens, ministrul Muncii a precizat că șomajul în rândul tinerilor a scăzut în trimestrul II față de trimestrul I al acestui an, de la 24,5% la 20,5%.