Ministrul Muncii anunţă că primele pensiile recalculate vor ajunge la pensionari înainte de Paste. Cine sunt beneficiarii

Publicat: Sâmbătă, 16 Martie 2019 23:56 // Actualizat: Duminică, 17 Martie 2019 09:03 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii are vesti bune pentru pensionari. Marius Budăi a anuntat la România TV că o parte dintre pensionarii din grupele I si II de muncă, a căror pensie a fost recalculată, vor primi pensiile majorate inainte de Paste. Mai mult, de la 1 septembrie punctul de pensie va creste la 1265 de lei pentru toti pensionarii.

"Rămâne în vigoare majorarea punctului de pensie de la 1.000 lei la 1.265 de lei, de la 1 septembrie. Noi suntem în avans cu aceste majorari. Au fost dezinformati oamenii. Noi am demonstrat că daca am fi respectat ce îşi dorea Opozitia, care nu iese din logica taierilor, acum punctul de pensie ar fi fost 1045 de lei, şi nu 1100 lei. Vom respecta calendarul promis în programul de guvernare. Referitor la recalculări, deja până la Paşte sunt persoane care vor primi deciziile de recalculare şi unii vor primi diferentele de bani, retroactiv începînd cu data de 1 octombrie, aşa cum prevede legea. Aceasta activitate a nostră se va inchide pe 30 septembrie, când niciun pensionar care nu a primit punctaj la grupele de munca nu va mai fi în această situaţie. Se vor achita de la 1 octombrie 2018 pana la data primirii deciziei acasa diferenţele, urmând ulterior să meargă în plată cu noul cuantum recalculat, iar de la 1 septembrie, cu noua recalculare, conform noii valori a punctului de pensie, 1265 de lei", a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H