Ministrul Pricopie a discutat continuarea cooperării dintre MEN şi UNESCO privind politicile educaţionale

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit, luni, la Paris, cu directorul general UNESCO, Irina Bokova. Tema care s-a aflat pe agenda întâlnirii de la sediul UNESCO a fost cooperarea în domeniul educaţiei dintre MEN şi UNESCO.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 18:36
Ministrul Pricopie a discutat continuarea cooperării dintre MEN şi UNESCO privind politicile educaţionale

În acest sens, discuţiile s-au axat pe stabilirea unei strategii, în concordanţă cu aceea a UNESCO de dezvoltare pe termen mediu 2014-2020. Alte puncte importante ale discuţiilor le-au reprezentat identitificarea unor modalităţi concrete de continuare a cooperării MEN – UNESCO în domeniul educaţiei şi formării profesionale, dar şi politicile de înnoire în zona educaţiei pe tot parcursul vieţii, precum şi acelea referitoare la susţinerea şi dezvoltarea instituţiilor de cercetare în domeniul ştiinţelor fundamentale, a ştiinţelor naturale şi socio-umane.

În cadrul întâlnirii, ministrul Remus Pricopie a abordat şi problematica participării reprezentanţilor UNESCO la Conferinţa Europeană, organizată la Bucureşti, în perioada 10 – 11 martie 2014, de către Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Tineretului şi Sportului.