Schimbări pentru elevi la Evaluarea Naţională, anunţate de ministrul propus de PNL la Educaţie

Publicat: Miercuri, 30 Octombrie 2019 14:35 // Actualizat: Miercuri, 30 Octombrie 2019 14:35 // Sursa: romaniatv.net

Monica Anisie, propusă pentru a ocupa funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării, a declarat miercuri, că Programul de guvernare al PNL prevede revenirea la legislaţia anterioară ordinului de ministru dat de Daniel Breaz care prevede ca la liceu să nu se intre cu medii mai mici de 5 la Evaluarea Naţională.

"Referitor la acest aspect există şi o acţiune în justiţie a Asociaţiei Elevilor din Constanţa şi mă voi supune tuturor deciziilor instanţei, vom vedea care este mersul în instanţă. Există şi o plângere la CNCD iniţiată de Partidul Naţional Liberal. Vom căuta să respectăm soluţiile care ni se impun, dar părerea mea este aceea că ar trebui să căutăm cauzele pentru care aceşti copii au ajuns în situaţia de a nu obţine nota 5. (...) Îmi doresc să avem un învăţământ profesional unde copilul să se ducă cu drag, unde copilul să ştie că acolo i se formează nişte competenţe, unde să ştie că acolo îşi găseşte viitorul, nu să simtă că este obligat să meargă acolo sau că este pedepsit, că merge într-un batalion disciplinar către învăţământul profesional. În felul acesta nu facem bine învăţământului profesional. (...) Soluţia este reducerea numărului de locuri, planul de şcolarizare, pe de o parte, pe care îl alocăm anual către învăţământul teoretic. În al doilea rând, trebuie să fie o analiză clară a situaţiei în care se află aceşti copii şi promovarea învăţământului profesional. (...) Noi în Programul de guvernare PNL am pus revenirea la situaţia anterioară, la legislaţia anterioară", a afirmat Monica Anisie.

Guvernul ORBAN, a doua zi de audieri în comisiile parlamentare. Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării, avizat negativ UPDATE

La audierea în comisiile de specialitatea, Cristina Monica Anisie a propus mai multe măsuri pentru reducerea abandonului şcolar.

"O altă problemă de sistem o reprezintă abandonul şcolar. În spaţiul public se vorbeşte foarte des de abandon şcolar şi analfabetism funcţional. Sunt două lucruri extrem de grave, sunt lucruri care trebuie să realizăm, să fim conştienţi că trebuie să găsim măsurile potrivite pentru a preveni şi combate aceste fenomene", a declarat Cristina Monica Anisie.

Ea a precizat că printre măsurile propuse de prevenire a abandonului şcolar se află programul "Masa caldă", decontarea integrală a transportului, consilierea la şcoală şi programul "Şcoală după şcoală".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
evaluarea nationala evaluarea nationala 2020 Ludovic Orban Monica Anisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
29 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H