Ministrul propus pentru Finanţe îi linişteşte pe români: „Pensionarii să stea liniştiţi. Ţinta noastră e ca toată lumea să-şi primească banii” VIDEO

Adrian Câciu, ministrul propus al Finanţelor, a dat asigurări că Guvernul dispune de fondurile necesare plăţii pensiilor şi salariilor şi că nu vor exista întârzieri.

25 nov. 2021, 10:21
Ministrul propus pentru Finanţe îi linişteşte pe români: „Pensionarii să stea liniştiţi. Ţinta noastră e ca toată lumea să-şi primească banii” VIDEO

Câciu a declarat joi dimineaţă că a avut chiar şi o întrevedere cu ministrul demis al Finanţelor, pentru a se asigura că vineri va putea fi semnată rectificarea bugetară prin care fondurile vor fi transferate către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Am avut și o discuție informală cu ministru de Finanțe interimar, astfel încât să reușim să ridicăm pe site rectificarea. M-am consultat și m-a ajutat. A fost o relație bună. Vineri să nu stăm și să descoperim că avem probleme, ci vineri să și aprobăm rectificarea. Ținta este următoarea: toată lumea să primească ce are de primit, pensionarii să-și primească banii, salariații să-și primească banii, să nu existe facturi întârziate și să nu ieșim din ținta de deficit”, a spus Câciu.

Ministrul propus al Finanțelor, Adrian Câciu, a mai declarat că fi necesară o discuție cu primarii din marile orașe, pentru că gradul de colectare al taxelor nu este mulțumitor, iar dacă acest lucru se schimbă, atunci marile localități vor avea banii necesari și nu vor mai depinde de bugetul de stat.

”Eu n-am spus că vom introduce noi taxe. Nu cred că avem nevoie de noi taxe, problema este că sunt deficitar distribuite. Bun, avem o taxă, dar trebuie să își producă și efectul. Taxarea trebuie să fie rezultatul unui parteneriat.

Există această situație în care autoritățile locale nu taxează foarte atent proprietățile, vorbim de a doua, a treia proprietate. Trebuie să vedem cum se va taxa mai atent, pentru că autoritățile locale vin apoi să ceară bani de la bugetul de stat și acei bani ar putea fi utilizați pentru alte domenii.”, a adăugat Adrian Câciu.

Citeşte şi: Parlamentul votează joi Guvernul Ciucă, jurământul se depune la ora 15.00. Cum se iau deciziile în Coaliţie şi când se face rotaţia premierilor