Ministrul Radu Stroe i-a premiat pe sportivii medaliaţi la Europenele de la Moscova

Gimnaştii medaliaţi la campionatele Europene de la Moscova au fost premiaţi de Ministrul de Interne, Radu Stroe. Sportivii i-au spus ministrului şi ce îşi doresc în viitor: săli mai bune, iar unde e cazul, promovări în grad.

26 apr. 2013, 10:33

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a premiat, vineri, pe gimnaşti cu peste 40.000 de lei pentru medaliile cucerite la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Moscova, relatează Agerpres.

Larisa Iordache, medaliată cu aur la bârnă şi cu trei medalii de argint, la individual compus, sărituri şi sol, a fost recompensată cu suma de 26.600 de lei, Diana Bulimar, medaliată cu argint la bârnă şi cu bronz la sol, a primit suma de 8.180 de lei, iar Flavius Koczi, câştigătorul unei medalii de argint la sărituri, a fost premiat cu suma de 5.435 de lei.

„Noi speram în continaure să ne antrenăm într-o sală bună, ca să avem posibilitate să facem performanţă foarte bună. Performanţă faci cu multă perseverenţă şi cu multă dorinţă să ajungi cineva„, a spus Larisa Iordache.

„Aştept din 2009 să fiu avansat, mi s-a promis de multe ori, desigur fără rezultate”, a declarat Flavius Koczi.

La rândul sau, antrenorul Marius Urzică a fost recompensat cu suma 4.462 de lei. De menţionat că sportivii dinamovişti au cucerit toate cele şapte medalii pentru România la CE 2013 (1-5-1).

Ministrul Radu Stroe a acordat sportivilor dinamovişti şi plachete, pe lângă sumele de bani, în semn de recunoştinţă pentru performanţele excepţionale.

‘Sunt foarte emoţionat deoarece îi am în faţă pe adevăraţii ambasadori ai României în lume, pe cei care fac ca steagul României să se ridice pe cele mai înalte culmi şi toate naţiunile lumii să privească steagul ţării noastre ca o recunoaştere a meritelor sportivilor români”, a afirmat ministrul Radu Stroe.

Ministrul a mulţumit şi reputaţilor antrenori Octavian Bellu şi Marius Urzică, precum şi preşedintelui clubului Dinamo, chestorul de poliţie Elisabeta Lipă, pentru eforturile depuse pentru promovarea sportului românesc.

Vă felicit, vă doresc succes în continuare şi vă asigur că atâta timp cât dumneavoastră veţi fi membri ai clubului Dinamo, Ministerul Afacerilor Interne va face eforturi deosebite ca, din punct de vedere material şi din punct de vedere al condiţiilor de pregătire, să fiţi mulţumiţi şi să puteţi să vă pregătiţi în continuare pentru a asigura Ťblazonulť acestui club prin rezultate deosebite”, a mai spus ministrul Radu Stroe.