Miniştrii Răzvan Nicolescu şi Florin Jianu şi-au anunţat pe Facebook PLECAREA din Guvern

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, şi-a anunţat, sâmbătă, pe Facebook plecarea din Guvern. Postul pe care îl deţinea Nicolescu nu se va mai regăsi în cabinetul pe care îl va propune Victor Ponta în Parlament, Departamentul pentru energie urmând să fie integrat în cadrul Ministerului Economiei. La scurt timp,  şi ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, şi-a anunţat retragerea din Executiv.

13 dec. 2014, 13:58
Miniştrii Răzvan Nicolescu şi Florin Jianu şi-au anunţat pe Facebook PLECAREA din Guvern

Răzvan Nicolescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că pleacă din fruntea Departamentului pentru Energie, precizând că premierul Victor Ponta i-a comunicat că vrea ca Departamentul pentru Energie să fie reintegrat în Ministerul Economiei, care ar urma să aibă un ministru politic.

 NEGOCIERI pentru noul Guvern. Pretenţiile lui Tăriceanu, discutate în coaliţie. Şedinţă la PSD

Mesajul postat de Răzvan Nicolescu pe Facebook:

„Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numirea unui ministru politic.

I-am multumit pentru ca mi-a dat sansa sa fac ceva pentru Romania in aceste 10 luni. I-am comunicat ca nu ma intereseaza nici o alta functie publica in Romania si l-am rugat sa continue reformele incepute in energie: finalizarea straregiei energetice intrata in ultima sa faza, imbunatatirea eficientei companiilor de stat, cresterea transparentei si a integritatii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor in administratia care gestioneaza sectorul energetic.

Despre bilantul acestor luni, despre reusite si nereusite, dar si despre planurile mele de viitor…..in urmatoarele zile.

Un lucru e cert : voi continua ca Presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliu UE expirand in anul 2016. Aceasta pozitie nu are nici un fel de legatura cu sistemul de administratie din Romania„.

ANUNŢ de ultimă oră al lui Victor Ponta legat de structura noului Guvern

La scurt timp, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, şi-a anunţat şi el, sâmbătă, retragerea din Guvern.

Jianu a spus că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei şi va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat.

Anunţul retragerii din Guvern postat de Jianu: 

„Guvernul viitor va contine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat sa se puna in slujba tarii lui.

Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie si va fi condus politic. Nu m-a interesat si nu ma intereseaza nicio alta functie, nu am alergat dupa niciuna, nu o voi face nici de acum inainte. Iar politica ramane o problema a carei rezolvare, desi sunt matematician, imi ramane necunoscuta.

Aurelia Cristea, AL TREILEA MINISTRU care anunţă pe Facebook că nu va mai face parte din Guvern

Las in urma un mandat cu realizari majore pentru IMM-uri (strategia pentru IMM-uri 2020, legea IMM-urilor, Legea Intreprinzatorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels) si pentru turism (Legea Voucherelor de vacanta, 9% TVA pentru tot sectorul), precum si un buget dublu pentru programele nationale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene (vezi Romania Start-up). Despre rezultatele mandatului si despre instrumentele aflate pe circuitul de avizare, intr-o conferinta de presa zilele urmatoare.

Voi ramane fidel domeniului in care mi-am dezvoltat competentele, reprezentarea onesta a mediului de afaceri, national, european, de tineret si nu numai.

Le multumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipa, pentru ca isi fac treaba cu seriozitate si profesionalism. Stiu ca vor continua munca inceputa impreuna si sa fie convinsi ca vor avea in mine acelasi sprijin!”

Premierul Victor Ponta a declarat că, în cursul zilei de duminică, va avea loc o întâlnire a liderilor Coaliţiei pentru definitivarea structurii noului Cabinet restructurat.

„Mâine (duminică – n.r.) vom discuta despre structura Guvernului. Astăzi lucrăm la agenda de acţiuni prioritare pentru a o definitiva”, a declarat Victor Ponta la sediul PSD, la finalul Comitetul Executiv Naţional al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate.