Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, declaraţii bombă după două săptămâni de tăcere. Când şi cum se încheie războiul din Ucraina

Serghei Șoigu a avut o nouă apariție, după ce ieșise din peisaj timp de două săptămâni. Spune că principalele "sarcini" ale Rusiei în Ucraina au fost finalizate.

29 mart. 2022, 13:54
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, declaraţii bombă după două săptămâni de tăcere. Când şi cum se încheie războiul din Ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, susține că principalele sarcini ale „operațiunii militare speciale” au fost finalizate, ceea ce „ne permite să ne concentrăm principalele eforturi pe atingerea obiectivului principal – eliberarea Donbasului”.

Negocieri cruciale în Turcia pentru războiul din Ucraina. Ambele tabere sunt dispuse la compromisuri. Update: Abramovici participă la discuţii
„În primul rând, despre cursul operațiunii militare speciale a Forțelor Armate Ruse pe teritoriul Ucrainei. În general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al Forțelor Armate ucrainene a fost semnificativ redus, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile principale pe atingerea scopului principal – eliberarea Donbasului”, a spus el, relatează Interfax.

Potrivit acestuia, „Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au suferit pagube semnificative”. „Supremația în aer a fost câștigată. Forțele aeriene și sistemul de apărare aeriană au fost practic distruse”, a spus ministrul apărării.

El a spus că din 152 de aeronave care se aflau în componența de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei înainte de începerea „operațiunii”, 123 au fost distruse, din 149 de elicoptere – 77, din 180 de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă și medie. – 152.

Ucraina a trecut la contraofensivă după ce Rusia a cucerit o parte din Kiev. Zelenski a făcut anunţul în miez de noapte
„Forțele navale ale țării au încetat să mai existe. Pierderi semnificative au fost suferite de toate formațiunile forțelor de asalt terestre și aeriene”, a spus Şoigu.

Serghei Şoigu a suferit un infarct, susţine consilierul ministrului ucrainean al Afacerilor Interne / Ministrul rus al Apărării este în spital

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei Anton Geraşcenko susţine că ministrul rus al Apărării al Rusiei Serghei Şoigu a suferit un infarct, informează novinite.com.

Serghei Şoigu nu a fost văzut public în perioada 11-24 martie, iar joi a apărut pentru scurt timp într-un videoclip lansat de preşedintele rus Vladimir Putin.

„Atacul de cord al lui Şoigu a venit după acuzaţia dură a lui Putin privind eşecul complet al invaziei Ucrainei”, a scris Geraşcenko pe Facebook. Potrivit acestuia, Şoigu, în vârstă de 66 de ani, se recuperează în prezent la spital. Până acum, autorităţile ruse nu au raportat problemele de sănătate ale lui Şoigu, potrivit BBC.

Reamintim că pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, invadând țara vecină.