Ministrul Sănătăţii, reacţie în cazul pacientului mort din Vaslui după ce ambulanţa s-a blocat în noroi. „Decesul se produsese înainte”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a avut o primă reacție după ce un pacient de 51 de ani a murit în Vaslui, în timp ce ambulanța care se îndrepta spre locuința lui s-a împotmolit în noroi.

25 mai 2019, 11:31
Ministrul Sănătăţii, reacţie în cazul pacientului mort din Vaslui după ce ambulanţa s-a blocat în noroi. „Decesul se produsese înainte”

„La ora 5.49 a fost un apel prin care se solicita o ambulanță pentru un bărbat aflat în stare de inconștiență. La ora 5.54 ambulanța pornește spre locul intervenției, e vorba de un echipaj de terapie intensivă mobilă cu medic.

Citeşte şi VASLUI. Un bărbat a murit după ce ambulanţa care trebuia să îi acorde ajutor medical a rămas blocată în noroi

La ora 6.16 ambulanța se împotmolește, la aproximativ 600 de metri de locuința pacientului pentru care se solicitase ambulanța. Echipajul anunță ISU care pregătește o șenilată, dar între timp cei de acolo au văzut că ambulanța s-a împotmolit și au pus o mașină care avea tracțiune 4×4 să ia medicul și echipamentele pentru a putea consulta pacientul.

Doamna doctor spune că pacientul avea rigiditate instalată de cel puțin trei ore, deci decesul se produsese chiar înainte. Nu putem vorbi de un deces pentru că nu a ajuns ambulanța”, a spus Sorina Pintea, potrivit antena3.ro.