Ministrul Sănătăţii a făcut avere din medicamente împotriva cancerului

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a făcut bani din medicamentele împotriva cancerului. Conform declaraţiei sale de avere, Ritli a încasat anul trecut peste 11.000 de lei, pentru consultanţă, de la o firmă care furnizează medicamente pentru cancer mai multor unităţi medicale din ţară, inclusiv spitalului pe care actualul ministru l-a condus.

RomaniaTV.net
04 mart. 2012, 15:41
Ministrul Sănătăţii a făcut avere din medicamente împotriva cancerului

Contractul ministrului a fost încheiat chiar în perioada în care era director la Spitalul Clinic Municipal din Oradea.

Cu alte cuvinte, în timp ce consulta firma respectivă pentru vânzarea medicamentelor pentru cancer, Ritli a acordat companiei un contract pentru spitalul pe care-l conducea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a spus, la România TV, că Ladislau Rtili nu mai era managerul Spitalului Clinic Municipal din Oradea în momentul în care oferea consultanţă firmei care furniza medicamente pentru cancer.

„Este vorba despre  un contract de consultanţă încheiat în luna ianuarie 2011, atunci când domnul ministru Ritli nu deţinea funcţia publică. Domnul ministru este medic pediatru (…) Este vorba despre un studiu privind poliartrita la copii, în judeţul Bihor. Este vorba despre o afecţiune reumatică, niciun caz despre afecţiuni oncologice.  (…) Acest contract a fost deja  recunoscut de către domnul ministru în declaraţia de avere. (…) Domnul ministru nu era în acel moment managerul spitalului. Aceste licitaţii se fac în mod public, ca urmare nu cred că domnia sa a avut vreo putere să acorde vreun contract vreunei firme„, a precizat Oana Grigore.

Aceasta a mai spus că ministrul Ritli Ladislau a participat în acest sfârşit de săptămână la şedinţa de Guvern de la Iaşi şi nu a putut oferi explicaţii în acest caz, dar că va face precizări în zilele următoare.