Ministrul Sănătăţii: „Amenzile ajută ca munca noastră să nu fie în zadar”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat, joi seara, la Digi24, că amenzile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare au fost introduse doar ca și măsură, nu neapărat pentru a fi pusă în aplicare.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 19:21
Ministrul Sănătăţii: „Amenzile ajută ca munca noastră să nu fie în zadar”

STARE DE URGENŢĂ. „Degeaba dăm niște reguli, dacă cei care trebuie să le respecte, nu le respectă. Când am discutat de amenzi, am zis că vrem să existe acolo, ca și o măsură, dar să nu o aplicăm niciodată. Ajută Ministerul Sănătății ca munca noastră să nu fie în zadar. Oamenii poate au fost cuminți și datorită amenzilor. La un moment dat, vine și o decizie de genul că degeaba ați stat în casă. Constiința publică va arăta o altă realitate în România. Aceste 2 luni ne-au modificat modul de viață”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre starea de alertă: Regulile se vor schimba la 14 zile: „Restaurantele rămân închise în luna mai”

Președintele Klaus Iohannis spune că sancțiunile date pe durata stării de urgență au fost necesare și că, fără ele, numărul deceselor din cauza coronavirusului ar fi fost mult mai mare. „Am văzut ieri cu câtă satisfacție au primit unii politicieni decizia Curții Constituționale privind amenzile instituite în această perioadă de stare de urgență. Este încă un semn de nepăsare, inconștiență și neînțelegere a misiunii pe care o au, dar și o dovadă că pentru acești politicieni interesul politic este mai presus de oameni. Nu este cu totul surprinzător că astăzi aceste sancțiuni sunt discutabile, deși este evident pentru noi toți că ele au fost utile pentru a împiedica răspândirea virusului.

Surprinzătoare este însă perspectiva unor autorități care, prin misiunea ori prin natura lor juridică, au obligația constituțională de a nu pierde din vedere, atunci când iau decizii, interesul general al societății.O spun cu toată responsabilitatea, fără aceste sancțiuni, morții pe care astăzi îi plângem ar fi fost mult mai mulți”, a spus Klaus Iohannis.