Ministrul Sănătății, anunț despre restricțiile de circulație: „Este nevoie să intervenim cu măsuri”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit despre când vor fi puse în aplicare măsurile de circulație, dar li despre certificatele false de vaccinare.

28 aug. 2021, 17:45
Ministrul Sănătății, anunț despre restricțiile de circulație: „Este nevoie să intervenim cu măsuri”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

, a anunțat că în contextul creșterii numărului de infectări vor fi instituite restricții de circulație, însă acestea vor viza mai degrabă persoanele nevaccinate. De asemenea, o astfel de măsura va afecta desfășurarea cursurilor în școli.

“Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei, şi să ţinem cât de mult timp posibil putem şcolile deschise, pentru că nu vrem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor care sunt consecinţe a ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că în acest context, dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricţie de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi, ca ultimă instanţă, vor fi afectate şcolile. În rest, vom discuta în funcţie de evoluţie”, a declarat Ioana Mihăilă, relatează News.ro.

Ministrul Sănătății: „Încurajăm medicii şi pacienţii să colaboreze cu Poliţia”

Ministrul

a declarat că în privința certificatelor false de vaccinare, nu există o evidență de cazuri semnalate concret. Ioana Mihăilă îi încurajează pe medici să colaboreze cu Poliția în cazul în care descoperă astfel de situații.

„Suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm Poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidenţă clară câte certificate false au fost semnalate. Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu Poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode şi vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi”, a afirmat Ioana Mihăilă, potrivit HotNews.