Ministrul Sănătăţii anunţă când vor fi gata spitalele regionale: „A început proiectarea pentru două din ele”

Ministrul Sănătăţii a anunţat că spitalele regionale ar trebui să fie gata până la finalul anului 2026-2027. Alexandru Rafila a declarat că a început deja proiectarea pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi.

02 iun. 2022, 22:11
Ministrul Sănătăţii anunţă când vor fi gata spitalele regionale: „A început proiectarea pentru două din ele”

Ministrul Sănătăţii a anunţat când vor fi gata spitalele regionale. Alexandru Rafila a declarat că a avut discuţii cu proiectanţii pentru pitalul regional Iaşi şi Spitalul regional Cluj.

Ministrul Sănătăţii: Spitalele regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026 – 2027

Alexandru Rafila, a declarat, joi, că spitalele regionale ar trebui să fie gata până la finalul lui 2026 – 2027. Ministrul a anunţat că a început deja proiectarea spitalelor regionale de la Cluj şi Iaşi.

Citeşte şi Gripa tomatelor, noua boală misterioasă, este foarte contagioasă. Rafila: Vom lua şi noi aceleaşi măsuri cu statele UE

„Spitalele regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026 – 2027. Important este că proiectele pentru două dintre ele au început, proiectarea a început. Am avut o întâlnire cu proiectanţii zilele trecute pentru Spitalul regional Iaşi şi Spitalul regional Cluj. După discuţiile cu ei, chiar încearcă să reducă, dacă se poate, termenul de execuţie al proiectului, încât în trimestrul doi al anului 2023 să avem proiectele gata şi să se poată organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a celor două spitale”, a declarat Rafila, după şedinţa de Guvern, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că, pentru Spitalul regional Craiova, licitaţia privind proiectarea se va finaliza în lunile de vară, probabil iulie sau august.

„Construcţiile încep după ce se termină proiectarea. Am spus că proiectele se termină anul viitor. Deci, nu poate să înceapă construcţia anul acesta, din moment ce proiectele se termină anul viitor”, a mai spus ministrul Sănătății.

Citeşte şi Avertismentul OMS, după apariţia variolei maimuţei: „Din nefericire, sunt tot mai frecvente”