Ministrul Sănătăţii anunţă reluarea campaniei de vaccinare antirujeolă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania de informare şi vaccinare ROR, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima perioadă, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
22 apr. 2019, 11:05
Ministrul Sănătăţii anunţă reluarea campaniei de vaccinare antirujeolă

„Avem în creştere numărul cazurilor de rujeolă. Am făcut anul trecut acea campanie. Se pare că, în timp ce noi făceam campania, a fost perfect dacă se duce ministrul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, facem toate judeţele. Cum am terminat campania, cum a început să crească iarăşi numărul de cazuri. Nu este simplu, de la 21 de cazuri pe săptămână ajungem la 102 din nou, semn că ne interesează din plin, dar pornim din nou campania săptămâna viitoare, în judeţul Ialomiţa”, a declarat Sorina Pintea.

Un număr de 102 cazuri de rujeolă au fost confirmate în 12 judeţe şi în Bucureşti, în perioada 15 – 19 aprilie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicate în data de 19 aprilie pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cele 102 cazuri nou confirmate au fost înregistrate în Mehedinţi – 40; Buzău – 19; Teleorman – 11; Galaţi – 8; Prahova – 7; Constanţa – 6; Bucureşti, Ilfov – câte trei cazuri; Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa – câte unul.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi.