Ministrul Sănătății aruncă bomba: Certificatul verde ar trebui folosit peste tot. Testarea, obligatorie în sistemul medical sub sancțiunea concedierii!

Cseke Attila întărește propunerea anunțată de Florin Cîțu. Ministrul Sănătății spune că certificatul verde ar putea fi folosit peste tot.

14 oct. 2021, 21:32
Ministrul Sănătății aruncă bomba: Certificatul verde ar trebui folosit peste tot. Testarea, obligatorie în sistemul medical sub sancțiunea concedierii!

Ministrul Sănătății aruncă bomba. Mai  mult decât atât, acesta e de părere că personalul medical ar trebui vaccinat sau testat, dar pe cheltuială proprie. În cazul refuzului, personalul medical ar putea fi concendiat în 30 de zile.

Ministrul Sănătății aruncă bomba: Certificatul verde ar trebui folosit peste tot. Testarea, obligatorie în sistemul medical sub sancțiunea concedierii!

”Noi trebuie să înţelegem că e foarte frumos şi chiar emoţionant că avem sprijin din partea statului. dar trebuie să înţelegem că în primul rând noi trebuie să ne ajutăm. Eu cred că forțele politice responsabile vor susține un asemenea proiect legislativ. Sigur, el poate fi modificat de Parlament. În Occident, e vorba direct de vaccinare obligatorie, fără posibilitatea testării ca în propunerea noastră.

Dacă se refuză vaccinarea, atunci vor trebui să se testeze pe cheltuială proprie. Dacă refuză și testarea, contractul de muncă s eva suspenda automat, iar dacă după 30 de zile situația nu se va remedia, persoana în cauză va fi concendiată. Certificatul verde ar trebui extins la toate activitățile”, a declarat ministrul la Digi 24.

Aproape 68.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, a transmis joi CNCAV. Astfel, din cele 67.853 de persoane vaccinate, 34.944 au primit prima doză, 5.736 pe cea de-a doua, iar 27.173 au primit a treia doză de vaccin.

De la începutul campaniei, în România s-au vaccinat cu prima doză 5.887.660 de persoane, iar 5.608.918 de persoane au schema completă de vaccinare. Alte 465.035 au primit și a treia doză de vaccin. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 53 de reacții adverse, iar de la începutul campaniei în România au fost raportate 17.687 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 113 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Premierul demis Florin Cîțu a anunțat că joi că ia în calcul impunerea certificatului verde la orice activitate economică din județul Ilfov și din București, inclusiv pentru accesul în magazine și mall-uri. Premierul demis a adăugat că măsura poate fi luată doar de către Parlament, printr-un amendament la legislația actuală.

”Nu. Și anul trecut a fost luată în calcul carantinarea București și Ilfov și nu a funcționat. Luăm în calcul alte măsuri, de a cere, impune certificatul verde pentru activitățile economice. Dacă vrem să avem economia deschisă, ar ajuta foarte mult. Nu s-a discutat dacă să reducem numărul orelor de funcționare în ore. A avea certificat verde pentru orice activitate economică e important, ne gândim la acest lucru. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a mai spus Cîțu. Premierul a mai spus că aceste modificări pot fi făcute doar în Parlament, pentru că guvernul este demis și nu mai are puteri depline”, a spus el.

Citește și: Cseke Attila atenționează: ”De imunizare vom avea parte toți, sunt două variante”. Anunțul făcut de ministrul interimar al Sănătății!
 


loading...