Cseke Attila atenționează: ”De imunizare vom avea parte toți, sunt două variante”. Anunțul făcut de ministrul interimar al Sănătății!

Cseke Attila spune că într-un fel sau altul românii vor avea parte de imunizare. Ministrul interimar al Sănătății susține că sunt două variante: Varianta ușoară, care e vaccinarea și varianta grea, care este trecerea prin boală.

14 oct. 2021, 21:25
Cseke Attila atenționează: ”De imunizare vom avea parte toți, sunt două variante”. Anunțul făcut de ministrul interimar al Sănătății!

Cseke Attila atenționează. Guvernantul a adăugat că dacă nu ne vom vaccina, România ar putea trece și prin alte valuri ale pandemiei.

Cseke Attila atenționează: ”De imunizare vom avea parte toți, sunt două variante”. Anunțul făcut de ministrul interimar al Sănătății!

”Am rămas că săptămâna viitoare ne vedem din nou. Am formulat și cereri pentru medicamente. Noi ca societate avem ceva de făcut, să ne vaccinăm. Sigur nu am făcut acest lucru în proporția altor țări și de aceea am ajuns aici.

De imunizare o să avem parte toți, vedem acum în ce mod. Vaccinarea e o modalitate mai simplă și gratis și o modalitate mai grea, unde putem avem curbe și nu știm unde ne putem duce, și aceea e trecerea prin boală. Ne putem lovi și de situația în care ne putem lovi și de alte valuri, așa spun specialiștii. Dacă nu ne vaccinăm, unde acolo apărarea e de masă, atunci posibilitatea e foarte mare să avem valuri de masă.  Poate fi și un val dacă rămân 10-15%, însă nu se compară unul în care doar 34% sunt vaccinați.

Studiile arată că anticorpii monoclonari sunt foarte eficienți. Am primit din Italia 5.206 de fiole, vorbim de pacienții cu forme medii ale bolii, e un medicament intravenos care se administrează în spitale, în câteva ore poți să pleci acasă. Avem promisiuni și din partea altor state membre. ieri au apărut criteriile în Monitorul Oficial.”, a declarat Cseke Attila.

O nouă zi cu cazuri grave multe, care pun presiune pe sistemul sanitar şi aşa vlăguit de pandemie. 72,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate, a precizat INSP în raportul săptămânal de supraveghere.

Până astăzi, 14 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.414.647 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.937 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.210.494 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 330 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 40.765 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 13.10.2021 (10:00) – 14.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 304 decese (149 bărbați și 155 femei), dintre care unul anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Citește și: Ministrul Sănătății aruncă bomba: Certificatul verde ar trebui folosit peste tot. Testarea, obligatorie în sistemul medical sub sancțiunea concedierii!