Ministrul Sănătăţii, despre numărul de infectări COVID aflat în scădere. „Nu înseamnă că am scăpat. Ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor”

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a declarat, miercuri, că România se află pe o pantă descendentă a valului trei al pandemiei COVID, însă acest lucru "nu înseamnă că am scăpat".

12 mai 2021, 19:06
Ministrul Sănătăţii, despre numărul de infectări COVID aflat în scădere. „Nu înseamnă că am scăpat. Ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor”

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre numărul de infectări COVID aflat în scădere, precum şi de eliberarea sistemului sanitar şi diminuarea unor măsuri de restricţie.

„Suntem pe o pantă descendentă a valului trei, nu înseamnă că am scăpat, dar ne aşteptăm ca în perioada imediat următoare să ne fie un pic mai uşor. Nu înseamnă că am scăpat, ar fi prematur”, a declarat Ioana Mihăilă, la Europa Fm, conform News.ro.

Ministrul Sănătăţii a explicat că diminuarea numărului de infecţii cu COVID-19 se vede în eliberarea sistemului sanitar şi ar trebui să fie cunoscută şi de populaţie.

„Scăderea incidenţei trebuie să o simţim şi noi, trebuie să permitem cât mai multor copii să meargă la şcoală, trebuie să începem să mergem fără mască în anumite zone, în spaţii deschise şi, încet-încet, poate că vom reuşi să atingem şi alte măsuri de relaxare”, a mai declarat Mihăilă, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 12 mai 2021. Sub 1000 de cazuri în ultimele 24 de ore. Scenariu verde în toată ţara

Ioana Mihăilă a mai afirmat că „trăim într-un an pandemic, e clar că sistemul sanitar va mai fi în continuare încercat” şi a subliniat că restricţiile trebuie adaptate momentului pentru a fi respectate.

„Dacă măsurile vor fi foarte restrictive, pentru foarte mult timp în fara unei ameninţări foarte mari, ele nu vor fi respctate de populaţie (…) Trebuie să adaptăm măsurile restrictiv la riscurile care sunt în acel timp”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă miercuri că s-au confirmat 930 de noi cazuri de coronavirus şi 98 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 874 de persoane.

Citeşte şi: BILANȚ VACCINARE 12 mai 2021. Aproape 100.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore!


loading...
Partenerii noștri