Ministrul Sănătăţii, despre producerea medicamentului Remdesivir în România: „Nu avem posibilitatea”

Nelu Tătaru susţine că nu există încă posibilitata producerii medicamentului Remdesivir, necesar în tratarea coronavirusului, la Antibiotice Iaşi, deoarece nu există linie tehnologică.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 10:46
Ministrul Sănătăţii, despre producerea medicamentului Remdesivir în România: „Nu avem posibilitatea”

„Am avut o discuţie şi astăzi după-amiază voi fi la Iaşi, la Antibiotice Iaşi pentru a evalua. Din discuţiile preliminare nu există linie tehnologică. Nu avem încă posibilitatea. Capacitatea ar fi cam peste 2 – 3 ani până la cinci ani să putem produce cu o linie de producţie nouă şi cu patent”, a spus Tătaru, prezent la Institutul Clinic Fundeni.

Citeşte şi: România va primi peste 25.000 de doze de Remdesivir de la Comisia Europeană. Primele 6.000 de flacoane ajung în ţara pe 7 AUGUST

Nelu Tătaru a declarat referitor la medicamentul Euthyrox, esenţial pentru pacienţii cu afecţiuni tiroidiene, că se fac importuri pentru a suplimenta dozele. „Am solicitat această autorizaţie de import paralel. În acest moment, se fac importuri paralele pentru a suplimenta aceste doze, sperăm să ajungă şi la pacienţi”, a precizat ministrul.

Medicamentul Remdesivir este fabricat de Gilead Sciences, în Statele Unite ale Americii și România îl primește prin Comisia Europeană, care a încheiat un contract de 63 de milioane euro cu fabrica.


loading...