Ministrul Sănătăţii, despre relaxarea măsurilor de restricţii: De pe 15 mai, e posibil să nu mai fie impusă declaraţia

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că măsurile s-ar putea relaxa începând cu data de 15 mai, însă numai cu anumite condiții.  De asemenea, este posibil ca declarația să nu mai fie impusă.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 05:31
Ministrul Sănătăţii, despre relaxarea măsurilor de restricţii: De pe 15 mai, e posibil să nu mai fie impusă declaraţia

Condițiile impun scăderea numărului de cazuri și decese, dar și asigurarea că focarele nu pot reizbucni.

Citește și: Masca şi mănuşile devin obligatorii în spaţiile publice din Timişoara

„Perspectiva ridicării primelor restricții este data de 15 mai. Dar există niște condiții: să avem o scădere a numărului de cazuri, să avem o scădere a deceselor, să avem acea siguranță că focarele nu pot reizbucni”, a spus ministrul la Antena 3.

De asemenea, ministrul susține că și hotelurile și restaurantele s-ar putea redeschide de pe 15 mai, însă vor exista anumite reguli impuse. În timp ce, școlile ar putea începe la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

„Trebuie să începem relaxarea măsurilor tocmai invers de modul în care am pus restricțiile. Să zicem că nu va mai exista declarația pe proprie răspundere. Restricțiile se vor relaxa treptat, gradual, pentru fiecare comunitate. Nu putem spune că într-o zonă în care avem un focar vom avea aceleași relaxări ca în alte zone în care focarele s-au consumat” , a declarat Nelu Tătaru.
 
Nelu Tătaru a adăugat faptul că începând cu data de 15 mai, este posibil că declarația pe propria răspundere sau declaranția de angajat să nu mai fie impuse.

”De pe 15 mai, e posibil să nu mai fie impusă declarația” , susține ministrul Sănătății.